ny4-renhold-konflikt - Renholderne ble enige med arbeidsgiverne

Det blir ingen streik blant renholdere tilknyttet Arbeidsmandsforbundet etter at partene ble enige tidlig onsdag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Meklingen ble avsluttet klokken 6.30 onsdag morgen etter at Arbeidsmandsforbundet og NHO Service godtok en skisse fra Riksmekleren.

Avtalen innebærer et generelt tillegg på 1,25 kroner per time og et tillegg på 3,05 kroner per time, totalt 4,30 kroner per time. Et garantitillegg på 0,89 kroner er også innbakt i avtalen.

Fagarbeidertillegget økes fra 8 kroner til 9 kroner timen. Også flere andre tillegg oppjusteres.

Partene kom også til enighet om tariffestede bestemmelser for innleide arbeidstakere fra bemanningsbedrifter, i tråd med årets frontfagoppgjør.

– Dette har vært meget vanskelige og krevende forhandlinger, sier Terje Nygaard, forhandlingsleder og direktør for arbeidsliv i NHO Service.

Forbundsleder i Norsk Arbeidsmandsforbund Erna Hagensen sier at deres største utfordring var formuleringene om innleiebestemmelsene fra frontfagene.

– Vi fikk til slutt disse inn i overenskomsten, sier Hagensen som også er godt fornøyd med at de fikk innfridd sitt gamle krav om kompensasjon for bruk av sko for renholderne.

– I tillegg ble de øvrige tekst-tilleggene som i frontfagene tatt inn. Totalt sett er jeg tilfreds med dette resultatet, sier Hagensen. (©NTB)