Strømmen IF - KIL Toppfotball

Hvem av lagene slår tilbake etter siste tids poengtørke?

Kamp: Strømmen IF – KIL Toppfotball

Tidligere møter:

2011: 1-0

2010: Ikke i samme divisjon

2009: Ikke i samme divisjon

Tre siste kamper hjemmelag: Uavgjort, Tap, Tap

Karantener hjemmelag:

Nøkkelspillere skadet hjemmelag:

Nøkkelspillere usikre hjemmelag: Van Den Burgt, Bjørnevik

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Kerr – Nilsen, Yabre, Amundsen, Figved – Tokstad, Rasch, Strømnes, Sistek – N’Kee, Møller

Tre siste kamper bortelag: Tap, Tap, Tap

Karantener bortelag:

Nøkkelspillere skadet bortelag: Ryen, Wigum, Solum, Hamsic

Nøkkelspillere usikre bortelag: Shindika, Holmen Johansen, Tiller Larsen

Antatt lagoppstilling bortelag:

Deinoff – Hæstad, Førsund, Wigum, Fazlagic – Dosso, Aas, Tiller Larsen/Melgalvis – Myklebust, Tuelo Johanessen - Moen

Kampvurdering:

Strømmen startet sesongen litt over forventning, men har i det siste hatt en tøff periode. Laget står uten seier på sine tre siste oppgjør i serien, og røk 2-0 hjemme mot Sarpsborg i forrige kamp. KIL har en enda verre form å vise til. Laget startet sesongen med tre strake seire, men står nå bokført med tre strake tap og null scorede mål i disse kampene. Sist kamp røk de 0-1 hjemme mot Start i en tett og jevn kamp, men skapte for lite fremover til å sitte igjen med poeng.

Strømmen har valgt å ha en tynn tropp, og får i disse dager svi litt for valget. Bjørnevik og Van Den Burgt ser ut til ikke å rekke denne kampen heller, og da er valgmuligheten få for trener Johnsen. Vi tror Strømmen starter med samme elleve de gjorde sist.

KIL har en del utfordringer på skadefronten, men antagelig ikke verre enn at de stiller et meget slagkraftig lag på beina fra start av. Utfordringen blir hvis trener Nordlie ønsker å gjøre forandringer underveis, at alternativene da er litt få. Vi tror Shindika kommer seg på beina til dette oppgjøret og spiller stopper for skadde Wigum. Hvis ikke blir Fazlagic flyttet inn som stopper og Pireau på venstreback. Midtbaneleddet blir det samme, hvis ikke Nordlie ønsker å sette inn Tiller Larsen som antageligvis er frisk til dette oppgjøret. Da ryker i så fall Melgalvis som hadde en meget god kamp mot start.

Begge lag er desperate for å komme tilbake på vinnersporet, noe som fort kan gjenspeile kampbildet i denne kampen. Vi tror begge lag sterkt ønsker å unngå tap, og legger seg bakpå for å holde nullen lengst mulig. Begge lag er helt klart sterkest i kontringsfasen, noe som gjør at tålmodighet og nøyaktighet i det etablerte angrepsspillet blir helt avgjørende for ikke å eksponere seg for overganger. Det kan bli en sjansefattig kamp, som kanskje den gamle Strømmen-toppscoreren Andreas Moen blir en joker i? Han har i hvert fall god erfaring med å score mål på Stadion etter å ha vært Strømmens målkonge de to foregående sesongene.