TUIL - Alta IF

Hvem går seirende ut av "derbyet" i nord?

Kamp: TUIL – Alta IF

Tidligere møter:

2011: Ikke i samme divisjon

2010: 0-2

2009: 2-1

Tre siste kamper hjemmelag: Tap, Seier, Seier

Karantener hjemmelag:

Nøkkelspillere skadet hjemmelag:

Nøkkelspillere usikre hjemmelag: Waage

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Sørensen – Yndestad, Bertheussen, Talberg, Rinde – Johnsen, Johansen – Strøm, Kjæve, Lysvoll - Waage

Tre siste kamper bortelag: Seier, Uavgjort, Tap

Karantener bortelag:

Nøkkelspillere skadet bortelag: Gauseth, Ngom, Erlandsen

Nøkkelspillere usikre bortelag:

Antatt lagoppstilling bortelag:

Jarosinki – Overvik, Dujilo, Törnqvist, Rolandsen – Nome, Reginiussen, Nilsson – Ludvigsen, Ertsås, Thomassen

Kampvurdering:

Etter en tøff åpning med to tap har TUIL fått fart på sakene. Laget var bunnsolid i bortekampen mot Bærum og tok en fortjent 1-2 seier. TUIL står nå med to strake seire, og har en gylden mulighet til å forlenge den til helgen på hjemmebane hvor de normalt er meget sterke. Alta har på sin side slitt til nå, og har kun en seier på sine første seks kamper. Laget røk meget fortjent på tap hjemme mot nyopprykkede Kisa sist runde.

TUIL har fått satt laget sitt og er fortiden nesten skadefrie. Eneste spiller som er litt usikker til denne kampen er Waage som gikk ut tidlig sist. Dette kan være for at han var sliten, men kan hende at trener Helstrup uansett velger friske bein i Johnsgård på topp.

Alta har de samme spillerne på skadelisten som de har hatt i hele år. Utover dette så nærmer vel både Ludvigsen og Ertsås seg toppform og muligheter for startplass. Vi tror laget ikke bruker samme taktikk som de gjorde borte mot Bryne der de la seg lavt og satset på kontringer. De vil angripe kampen, og da er det bare snakk om eventuelt å bytte spillere inn i vante posisjoner. Vi tror Ludvigsen og Ertsås for sjansen fra start i denne kampen, på bekostning av Nikolaisen og Nordbye.

Et åpent lokaloppgjør der TUIL viser best form med strake seire. Men når TUIL og Alta møtes har hva som har skjedd tidligere lik null betydning. Dette blir krig, og de som utnytter sjansene sine best stikker av med seieren. For sjanser tror vi det blir mye av i denne kampen, da ingen av lagene har sin største styrke i å forsvare seg. TUIL har en glimrende mulighet for å få en enda bedre åpning enn de til nå har, samtidig som Alta er nødt til å ta poeng for ikke å bli hengende i gjørma. Det er kanskje nettopp dette psykologiske aspektet, og hvordan lagene håndterer det ulike presset, som til slutt avgjør kampen?