Joaquim Rodriguez jubler etter seiere på den 10. etappen i Giro d'Italia. (Foto: TV 2)
Joaquim Rodriguez jubler etter seiere på den 10. etappen i Giro d'Italia. (Foto: TV 2)

Perfekt ritt ga Rodriguez etappeseier og ledertrøye

Joaquim Rodriguez tok rosa trøye i Giro d'Italia etter varemerke-avslutning.

De to forholdsvis korte og bratte stigningene opp til dagens målby, Assisi, var på papiret skreddersydd for de mer eksplosive klatrerne.

Blant verdens beste i den kategorien er Katjusjas Joaquim Rodriguez, som fikk hele laget sitt - inkludert Alexander Kristoff, til å jobbe hardt i tet av hovedfeltet for å kontrollere rittet. Men Garmin viste seg også frem mot slutten. De ville ikke gi slipp på ledertrøyen til Ryder Hesjedal uten kamp.

7,5 km fra mål ble bruddgruppen på seks ryttere kjørt inn og kampen for etappeseier tok til. Det ble et råkjør frem til stigningen begynte med 3,5 km igjen. Etter kort tid var det sammenlagtfavorittene, ispedd noen andre klatresterke ryttere, som satt igjen i tet.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Giro-manager her!

Se video av avslutningen øverst i artikkelen

Franske John Gadret viste tenner, men ble innhentet med kilometeren igjen og da den siste bakken begynte. Katjusja lå i tet med Moreno og Rodriguez. Rabobanks unggutt Tom Jelte Slagter angrep ette rhvert og fikk Rodriguez med seg.

Men, som ventet, var det Purito (den lille sigaren) - som Rodriguez kalles - som hadde mest sprut i beina i de smale gatene i Assisi og tok en klar etappeseier og ble ny sammenlagtleder. Full pott etter et perfekt taktisk løp fra Katjusja.

– En stor seier og en viktig seier for laget. Jeg takker laget for all hjelp, og for meg er dette selvsagt stort. Det er like stort som å vinne en etappe i Tour de France og Vuelta a Éspana, sa den nye sammenlagtlederen.

Giro d'Italia: Sendeskjema | Etapper | Historikk | Lag/Ryttere

Gabriel Rasch kom inn 5.53 minutter bak som nummer 139, mens Kristoff var tredje sist 10.52 minutter bak. I sammendraget er Kristoff nummer 161 og Rasch nummer 166.

Onsdagens 11. etappe er 255 km lang og går fra Assisi til Montecatini Terme.

Topp 8 på den 10. etappen:
1. Joaquim Rodriguez
2. Bartosz Huzarski
3. Giovanni Visconti
4. Domenico Pozzovivo
5. John Gadret
6. Ryder Hesjedal
7. Tom Jelte Slagter
8. Dario Cataldo

Sammenlagt:
1. Joaquim Rodriguez
2. Ryder Hesjedal, +0:17
3. Paolo Tiralongo, +0:32