IK Start - Notodden FK

Start fortsatt ubesieret etter syv runder, eller går de på en smell mot nyopprykkede Notodden FK?

Kamp: IK Start – Notodden FK

Tidligere møter:

2011: Ikke i samme divisjon

2010: Ikke i samme divisjon

2009: Ikke i samme divisjon

Tre siste kamper hjemmelag: Uavgjort, Seier, Seier

Karantener hjemmelag:

Nøkkelspillere skadet hjemmelag: Børufsen, Kristiansen

Nøkkelspillere usikre hjemmelag: Hoff

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Lund Hansen – Andersen, Madsen, Mathisen, Vikstøl – Kristjansson, Søgård, Owello, Asante – Hoff, Vilhjalmsson

Tre siste kamper bortelag: Tap, Tap, Seier

Karantener bortelag:

Nøkkelspillere skadet bortelag: Alsaker, Shala, Marques,

Nøkkelspillere usikre bortelag: Ufs, Bjerke, Semb

Antatt lagoppstilling bortelag:

Larsen – Amundsen, Lien, Jenssen, Jahr – Velta, Aksnes – Holmen, Granerud, Lundefaret - Dahle

Kampvurdering:

Start har ikke tapt hittil i sesongen, og har to strake seire. Selv med store og klare forventninger om å vinne ligaen, har laget prestert godt og virket veldig solide så langt. Borte mot KIL i forrige kamp vant laget sin første borteseier siden sesongpremieren i fjor i den vanskelige bortekampen mot KIL. Notodden har slitt i sitt gjensyn med Adeccoligaen, men brøt en stygg tapsrekke sist med å beseire Sandefjord på eget gress. Laget har til gode å ta poeng på bortebane, og det blir spennende å se om lagets første poeng kommer i lagets første kamp på naturgress for året.

Eneste fra oppstillingen sist som er usikker er Hoff. Han fikk en smell i kneet mot KIL, men håper å rekke kampen 16. mai. Hvis ikke han gjør det er det flere gode unge alternativer å velge mellom for trener Mjelde. Tveit kom inn for Hoff på Gjemselund, samtidig som Aas nå er enig med klubben om ny kontrakt og kan være aktuell i denne posisjonen. Utover dette tror vi Start stiller uforandret.

Larsen ble i siste liten klar som erstatter for Marques til kampen mot Sandefjord, og løste oppgaven med bravur. Skadesituasjonen til Notodden har vært og er utfordrende til nå i sesongen, men det er vel strengt tatt bare Marques, Alsaker og Shala som hadde kjempet om en startplass hvis de hadde vært på disponible. Trener Halvorsen kan komme til å gjøre forandringer i laget, da han har hatt en tendens til å bytte en del i de offensive posisjonene. Nynes, Kleven, Skogen og Lundeberg Enger er gode alternativer hvis forandringer ønskes.

Notodden tok sin andre seier for året i forrige runde, men begge seirene har kommet på eget kunstgress. Vi tror utfordringen de møter på Sør-Arena 16. mai blir for stor, og de skal være meget glade hvis de reiser hjemover med ett poeng. Start har vist at de er gode i etablert og på dødball, noe som vi tror kampbildet for Start sin del kommer til å bestå mye av. I tillegg har de hatt en meget god arbeidsmoral når de har mistet ballen, slik at de ikke har blitt kontret på så mye man kanskje skulle ha trodd. Men overraskelser skjer, og det ville vel kanskje vært typisk om Start ryker på en smell for første gang i år mot en motstander de bør slå hjemme på fotballens festdag.