Sarpsborg 08 - Mjøndalen IF

Kontrer Mjøndalen hjemmelaget i senk, eller vil Sarpsborg 08 få sin første hjemmeseier for året?

Kamp: Sarpsborg 08 – Mjøndalen IF

Tidligere møter:

2011: Ikke i samme divisjon

2010: 1-0

2009: 3-1

Tre siste kamper hjemmelag: Seier, Uavgjort, Seier

Karantener hjemmelag:

Nøkkelspillere skadet hjemmelag:

Nøkkelspillere usikre hjemmelag: Roberts

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Larsen – Berge, Ødegård, Heieren Hansen, Baigorri – Ihugba, Jonvik – Elyounoussi, Wiig, Solberg - Hoås

Tre siste kamper bortelag: Uavgjort, Tap, Seier

Karantener bortelag:

Nøkkelspillere skadet bortelag: Boldt, Granaas

Nøkkelspillere usikre bortelag: Paul

Antatt lagoppstilling bortelag:

Forn – Helton, Bernstein, Rønningene, Sundli – Ohr, Idris, Karlsen Kortgaard Ingebretsen, Kirkvold - Paul

Kampvurdering:

Sarpsborg er ubeseiret på de tre siste kampene. Nå sist var de klart best i borteoppgjøret mot Strømmen og tok en komfortabel 2-0 seier. Men de har ennå ikke lyktes med å vinne på hjemmebane i år, etter å ha spilt to uavgjorte og ett tap på eget kunstgress. Mjøndalen har variert i sesongåpningen, men kan med seier i sin hengekamp mot Bærum være innenfor målsetning om en plass blant de seks beste. Sist kamp vant laget fortjent hjemme mot et vaklende Hødd med 2-1.

Trener Johansen hos Sarpsborg har bare positive utfordringer med laguttaket sitt. Hele troppen er så si skadefri(usikker på omfanget til skaden Roberts pådro seg mot Strømmen), og når vi mener det er den beste troppen i divisjonen må det være gøy for trenerteamet å sette seg ned for å ta ut laget. Roberts hviler nok uansett, siden det er usikkert rundt han. Vi tror også at det rokkeres litt i laget for å fordele belastningen. Laget spiller nok 4-2-3-1 vi tror følgende vurderinger blir gjort; Baigorri inn for Jørgensen på venstreback, Jonvik inn sentralt for Breive, Hoås inn for Giæver og Elyounoussi inn for Roberts.

Mjøndalen kom seg også gjennom forrige runde uten skader. Vi er litt usikre på om laget vurderer å legge om formasjonen til dette oppgjøret, for å få plass til Paul, Ohr og Kirkevold i kontringsspillet. I så fall i en 4-5-1 formasjon. I så fall blir midtbanen bestående av Kortgaard Ingebretsen, Karlsen og Idris. Vi satser på at dette gjøres, selv om vi vet at laget var fornøyd med sitt spill, kombinasjoner og bevegelser sist mot Hødd.

Vi ser for oss en kamp som hjemmelaget kommer til å styre. De er gode nok til å presse Mjøndalen langt tilbake i banen. Det blir viktig for hjemmelaget å holde tempo i ball og bevegelser i det etablerte, samt å vurdere risikoen i pasningsspillet sitt. For hvis Paul er disponibel, sammen med Kirkvold og Ohr, vil bortelaget ha evne til å straffe de langt mer enn det Strømmen klarte forrige runde. Kampen er mer åpen enn hva tabellen tilsier, og ikke vær overrasket om Mjøndalen tar med seg poeng fra denne kampen.