HamKam - Bodø/Glimt

Glimt i flyten, fortsatt på topp etter møtet med et HamKam i siget?

Kamp: HamKam – Bodø/Glimt

Tidligere møter:

2011: 2-2

2010: Ikke i samme divisjon

2009: Ikke i samme divisjon

Tre siste kamper hjemmelag: Seier, Seier, Uavgjort

Karantener hjemmelag:

Nøkkelspillere skadet hjemmelag: Lie, Ekeberg Skjerve

Nøkkelspillere usikre hjemmelag: Riise, Hagen

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Hogan – Jevne Hagen/Bjerke, Asani, Aalmen, Riise – Berg Hansen, Bjerke/Hagen, Dahle – Nedrebø, Gundersen, Lehne Olsen

Tre siste kamper bortelag: Seier, Seier, Seier

Karantener bortelag:

Nøkkelspillere skadet bortelag: Steinsland

Nøkkelspillere usikre bortelag: Nordberg, Nordberg

Antatt lagoppstilling bortelag:

Londak – Jacobsen, Braaten, Wemberg, Imingen – Knarvik, Berg, N’Diaye – Sane, Braaten, Johansen

Kampvurdering:

Dette er et oppgjør mellom to lag som viser fremragende form. Etter en treg start står Kamma nå med tre strake kamper uten tap, nå sist med et meget sterkt bortepoeng mot Ranheim. Glimt har tre strake seire og har scoret imponerende ti mål på de siste tre kampene. Sist kamp vant de solide 4-1 mot Bryne på hjemmebane, i en kamp hvor laget hadde nok sjanser til å score både fem og seks.

HamKam har Rønningen tilbake på benken, som han også var sist. Hogan har imponert til nå, og holder nok gode gamle Rønningen på benken også denne kampen. Backrekken kan bli forandret noe hvis Jevne Hagen ikke kommer seg etter smellen han fikk i Trondheim sist. Da går poteten Bjerke ned som venstreback, noe han løste glimrende borte mot KIL for noen kamper siden. Dette åpner i så fall for at Hagen er tilbake i laget, etter han fikk seg en real trykk i ribbeina i nevnte kamp mot KIL. Vi tror laget stiller uforandret på topp, men Nedrebø kan flyttes ned i midtbanen for å gjøre plass til Jensen som har vært god i det siste som innbytter.

Topplaget Glimt har ingen nye skader å melde om, og til denne kampen er Sane tilbake fra karantene. Vi tror laget stiller med de samme syv bakerste spillerne, eneste spørsmålet er om de noe aldrende midtbanespillerne Berg og Knarvik trenger å hvile. Vi tror ikke det, og som sagt uforandret. Braaten er et udiskutabelt valg på spiss, men hvem som vil være vinger på hver sin side er mer usikkert. Vi tror Johansen spiller på venstresiden, og at Sane kommer inn i laget igjen. Grunnen til dette valget tror vi er at kampen spilles på bortebane og at man trenger fysikken til Sane, og at Sane i tillegg har uthvilte bein. Men to gode alternativer i Berglann og Robertsen er eventuelt valgt bort, og det kan nesten like gjerne være de som starter!

Dette er som nevnt et oppgjør mellom to lag i storform. Begge lag er i utgangspunktet meget offensivt anlagt, selv om Kamma har ligger veldig lavt i noen kamper i år, og vi tror på en åpen og sjanserik kamp. Vi tror Kamma vil trykke til offensivt, mye grunnet et krav fra omgivelsen om å spille offensiv fotball på Briskeby. Dette tror vi medfører at de vil skape gode sjanser offensivt, men også at de vil slite bakover i banen. Når backfireren til Kamma står høyt vil det være store muligheter for hurtige overganger, samt at Glimtspissene vil kunne straffe hjemmelaget på tempo i bakrommet. Vi er imponert over hva Glimt har fått til hittil, og tror laget tar med seg minst ett poeng fra denne vanskelige kampen.