Bryne FK - Bærum SK

Endelig seier for ett av lagene i oppgjøret på Jæren?

Kamp: Bryne FK – Bærum SK

Tidligere møter:

2011: Ikke i samme divisjon

2010: Ikke i samme divisjon

2009: Ikke i samme divisjon

Tre siste kamper hjemmelag: Uavgjort, Uavgjort, Tap

Karantener hjemmelag: Ingen

Nøkkelspillere skadet hjemmelag: Møster, Nyborg, Romslo, Braaten

Nøkkelspillere usikre hjemmelag: Ertzeid

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Kristiansen – Landro, Risholt, Lode, Midtsian – Larshus Larsen, Stokkeland, Stenersen – Fernandes – Helle, Bright/Herrem

Tre siste kamper bortelag: Uavgjort, Tap, Tap

Karantener bortelag: Sanne, Lundemo

Nøkkelspillere skadet bortelag: Finstad

Nøkkelspillere usikre bortelag: Aunan

Antatt lagoppstilling bortelag:

Hjulstad – Aubert, Ruud Irgens, Troupe, El-Masouri – Aalbu, Larsen, Sandbu, Berg/Mikkelsen – Shaswari, Llulaku

Kampvurdering:

Det er to pressede lag som møtes på Jæren i dette oppgjøret. Bryne kommer fra et klart tap borte mot tabelleder Glimt, i et oppgjør laget presterte godt i lange perioder spesielt i siste del av kampen. Allikevel står laget uten seier på de tre siste kampene, og det begynner å bli trykk på trener Bergersen og hans lag. Bærum tapte et viktig oppgjør hjemme mot TUIL, i en kamp hvor laget hadde muligheten til å få med seg ett poeng etter en brukbar sluttspurt. Bortelaget har heller ikke vunnet på de tre siste kampene, men er ikke like presset som hjemmelaget da de har to kamper mindre spilt og tross alt er nyopprykket.

Bryne begynner å få orden på troppen sin med hensyn til skader. Gode Ertzeid er med i troppen, en spiller vi har skrevet inn på laget i flere kamper allerede. Romslo og Møster er i gang, men er ikke tilbake i kampsituasjon med det første. Bakover i banen gir laget seg selv, de bakerste fem blir de samme. Så spørs det om trener Bergersen vil gjøre forandring i formasjon og om han vil ha innpå alle sine tre gode spisser i dette oppgjøret. Vi tror fort Bryne kan ende opp med å ha Fernandes og Helle på kantene, og Herrem og Bright på topp. Men dette er bare en vill gjetning fra oss. Hvis ikke fortsetter de nok med Fernandes bak Helle og enten Bright eller Herrem.

Bærum har størst utfordring med spillerne som er ute i karantener. To sentrale midtbanespillere soner i denne kampen, Lundemo og Sanne, og det blir spennende å se hvordan trener Tandberg komponerer midtbanen. Vi tror fort midtbanen kan bli Aalbu, Sandbu, Larsen og Berg/Ask Mikkelsen. På topp brukes Llullaku og Shaswari. Stopper Aunan var ikke med i troppen sist, av ukjente grunner, men hvis han er klar igjen så tror vi han går inn og spiller på sin vante stopperplass.

Dette er en kamp Bryne MÅ vinne! Trener Bergersen har sagt han vil ha tiden frem til ferien, for så å bli evaluert ut fra hvor laget befinner seg da. Og hvis det skal bli en positiv evaluering må nyopprykkede Bærum slås på eget naturgress. Bryne er spesielt sterke i situasjoner med innlegg fra siden og på dødballer. Dette er en fase av spillet Bærum ikke har sin største styrke, og vi tror hjemmelaget vil skape store problemer for det unge Bærumslaget nettopp med sin gode duellstyrke. Utfordringen for Bryne vil som alltid være når de trykker lag tilbake i banen, å være gode i å hindre motstanderne til å kontre. For nettopp denne i kontringsspillet kan lynhurtige og tekniske unggutter fra Bærum straffe et noe tregt Bryneforsvar. Bryne er storfavoritter i denne kampen, men se opp for kontringssterke Bærum!