boblevin2 (Foto: Christian Moen)
boblevin2 (Foto: Christian Moen)

Denne billigvinen er best i test

Selv eksperten ble overrasket da vinvinneren ble kåret i blindtest.

I anledning nasjonaldagen har TV 2 hjelper deg blindtestet musserende vin til under 125 kroner. Da vineksperten fant ut hvilken vin som var vinneren ble han overrasket.

Se testen og sjekk ut alle vinene

Vårt smakspanel bestod av vinkjenner Arnie Stalheim, journalist og plateanmelder Julia Pettersen og kunstner Christoffer Grav. Sammen smakte de seg gjennom 12 flasker musserende vin, uten at de visste hva slags vin som var i hvilke glass.

Overraskende vinner

Etter flere runder med smaking kåret panelet Cavaen Freixenet Cordon Negro Seco til testvinner. Det er en velkjent traver på vinmonopolet til 106 kroner.

Vinkjenner Arnie Stalheim ble overrasket over at det var denne som vant. Se reaksjonen hans i vinduet over.

Saken fortsetter under videoklippet.

Les også: Merker du forskjell på dyr og billig vin?

615169

Mye bobler i mai

Ved siden av midten av juni samt slutten av desember er ukene før nasjonaldagen den perioden hvor det selges desidert mest bobler på vinmonopolet.

– Dette er en av salgstoppene for champagne og annen musserende vin, sier pressesjef Jens Nordahl til TV 2 hjelper deg.

Ifølge tall fra vinmonopolet blir vi mer og mer glade i musserende vin. Mens champagnesalget i årets fire første måneder falt med fire prosent fra i fjor til i år, steg salget av musserende vin med nærmere 13 prosent.

– Hovedtrenden er at folk bytter ut rødvin med lettere produkter, som rosévin, musserende og hvitvin, sier Jens Nordahl.

OBS! Det er mulig at testvinneren er utsolgt, fordi en av Vinmonopolets leverandører sliter med leveranse. Les mer hos DinSide.no

Trenger du vår hjelp? Send en mail til hjelperdeg@tv2.no

Følg oss på Facebook og Twitter