ny2-fly-fordelsprog-sas-F - SAS vil ha bonusprogrammene tilbake

SAS mener flyselskapene må få ha fordelsprogrammer på alle innenriksrutene i hele landet.

Onsdag gir det kriserammede flyselskapet sitt høringssvar til Fornyings- og administrasjonsdepartementet i spørsmålet om det igjen skal bli mulig å nyte godt av et fordelsprogram når man flyr innenriks i Norge.

– Vi tror at konkurransen om kundene kommer til å øke om forbudet oppheves, sier konserndirektør for salg og marked i SAS, Eivind Roald.

Konkurransetilsynet har anbefalt at man tillater fordelsprogram kun på de høyest trafikkerte flyrutene mellom Oslo Gardermoen og byene Trondheim, Bergen og Stavanger, et forslag som nå vurderes av departementet. Dette er SAS sterkt imot.

– SAS mener forbudet må avskaffes i sin helhet og finner anbefalingen om kun tre flystrekninger som lite gjennomtenkt. Det fører til diskriminering av dem som bor i store deler av Norge, fremfor alt i nord, der man er svært avhengig av fly som en sentral del av infrastrukturen, sier Roald.

Høringsfristen er onsdag 16. mai, og svarene vil sammen med Konkurransetilsynets rapport danne grunnlaget for vurderingen av om forbudet mot bonusprogrammene bør videreføres som det er, endres eller oppheves. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2