Matt Goss gir tommelen opp til 47 år gamle Keith Tuffley fra Australia, som sykler Giro d'Italia løypen. (Foto: TV 2)
Matt Goss gir tommelen opp til 47 år gamle Keith Tuffley fra Australia, som sykler Giro d'Italia løypen. (Foto: TV 2)

47-åring sykler Giro d'Italia

Greenedge-stjernen Matt Goss er imponert.

San Giorgio Del Sanno (TV 2 Sporten): Keith Tuffley fra Australia er en firebarnsfar utenom det vanlige. Hver morgen under Giro d`Italia står han opp ved morgengry og sykler de samme etappene som proffene. Det samme gjorde han under Tour de France i fjor.

- Jeg så et banner som sa at Giroen er det tøffeste og vakreste rittet i verden. Jeg tenkte: Kan det virkelig være tøffere enn Tour de France? Og her er jeg, sier Keith Tuffley til TV 2 Sporten.

Tuffley sykler for miljøsaken. Tidligere var 47-åringen sjef for finanshuset Goldman Sachs i hjemlandet, men så sluttet han brått og tok med seg familien til Sveits. Nå gjør han en innsats for en bedre verden. På de italienske landeveier promoterer han nettsiden sin www.tuffleyadventures.com, og pengene han samler inn går uavkortet til en grønnere verden.

- Jeg har sterke meninger om at vi undervurderer skadene vi gjør på verden når det gjelder global oppvarming. Så jeg støtter tre miljøsaker gjennom syklingen, deriblant WWF og Great barrier reef, forklarer Tuffley.

Se reportasje øverst i artikkelen

TV 2 Sporten tar med Keith til bussen til Orica-Greenedge, det australske profflaget som sykler giroen. Der får han verdifull mekanisk hjelp før de kommende etappene. Vi treffer også lagets store stjerne Matt Goss, som er imponert over prosjektet til landsmannen sin.

- Jeg har 180 karer rundt meg, så det du gjør er mye vanskeligere enn det jeg gjør. Det er en stor forskjell på å bli dratt av gårde, sier Matt Goss til TV 2 Sporten.