ny6-terror-brann-F - Mann alvorlig skadd etter å ha tent på seg selv utenfor Oslo tinghus

En mann er alvorlig skadd etter at han tente på seg selv utenfor Oslo tinghus, bekrefter politiet. Det er uvisst om han har tilknytning til rettssaken mot Anders Behring Breivik.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen er brakt til Ullevål sykehus i ambulanse.

Dramaet utspilte seg rundt klokka 13.40 mandag, mens terror-rettssaken pågikk inne i tinghuset.

Mannen kom løpende over Apotekergata utenfor tingretten og skal ha helt brennbar væske over genseren sin før han tente på.

Han løp mot inngangen og sikkerhetskontrollen som er satt opp i forbindelse med terror-rettssaken. Politi og vakter kastet seg over ham for å slukke brannen. Da han løp mot inngangen, kunne man se at også lua hans hadde tatt fyr.

– Politiet brukte vann for å slukke flammene. Dette kan ha tatt oppimot et minutt, ifølge innsatsleder Kjell Jan Kverme.

Ifølge vitner skal han ha ropt «skyt meg, skyt meg».

– Han ropte noe, men vi vet ikke hva han ropte, sier Kverme.

Etter å ha fått førstehjelp på stedet, ble mannen tatt hånd om av ambulansepersonell og kjørt til Ullevål sykehus. Han hadde ifølge politiet brannskader på bryst og mage.

Politiet kjenner foreløpig ikke mannens identitet og vet ikke hva som er motivet for handlingen. Ingen andre personer var i fare.

– Jeg vurderte om jeg skulle si fra, for vi kan ikke ha det sånn at journalistene reiser seg og stormer ut på denne måten. Det er forstyrrende, sier Bejer Engh til NTB.

Hun sjekket det interne forumet til tinghuset og skjønte det var noe som skjedde på utsiden.

– Så vidt jeg forstår har ikke dette noe med 22. juli-saken å gjøre, sier hun.

– Jeg føler at sikkerheten er godt ivaretatt på tinghuset, og vi fortsatte rettsmøtet helt upåvirket av det som skjedde på utsiden, sier hun. (©NTB)