Kenny Dalglish (Foto: GRAHAM STUART/Afp)
Kenny Dalglish (Foto: GRAHAM STUART/Afp)

Liverpool tause om Dalglish-rykter

Kenny Dalglish ryktes å være ferdig som manager på Anfield. Liverpool nekter å kommentere påstandene.

Det har lenge blitt spekulert i om Kenny Dalglish vil gi seg som manager i Liverpool i løpet av sommeren.

LES OGSÅ: Liverpool sparket sportsdirektør Comolli

Liverpool vant denne sesongen Ligacupen, men tapte FA-cupfinalen mot Chelsea og endte på en skuffende 8. plass på tabellen - til og med bak byrival Everton.

I samtaler med klubbens eiere
Dalglish reiste mandag denne uken til USA sammen med sin assistenttrener Steve Clarke for å ha samtaler med klubbens amerikanske eiere i Boston.

Nå ryktes det at Dalglish og Liverpool er enige om å avslutte samarbeidsforholdet.

På det sosiale nettstedet Twitter hevder flere tusen fotballsupportere å ha kjennskap til at skotten er ferdig som manager i Liverpool.

Den amerikanske sportskanalen ESPN har vært i kontakt med Liverpools eiere, Fenway Sports Group – og de nekter å kommentere ryktestrømmen rundt Dalglish.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Kenny Dalglish. (Foto: Ian MacNicol, © IM/JR)
Kenny Dalglish. (Foto: Ian MacNicol, © IM/JR)

LES OGSÅ: Messi alene har scoret flere mål enn hele Liverpool denne sesongen

– Avgjørelse innen 24 timer
Det er ventet at Liverpools eiere, John W. Henry og Tom Werner, vil komme med en offisiell uttalelse om «King Kennys» fremtid i løpet av de neste 24 timene.

Dalglish har brukt over én milliard kroner på nye spillere etter at han overtok som manager, men har fått mye kritikk for bomkjøp og det faktum at Liverpool havnet utenfor en topp fire-plassering denne sesongen. Liverpool endte hele 37 poeng bak Manchester City og Manchester United på tabellen.

– Vi ser nå et Liverpool-lag som ligger langt, langt bak. Hvem skal du renske ut? De som er der har kostet en formue, men er verdt en smule av det i dag. Det er en vanskelig situasjon for klubben. Ingen Champions League betyr at de beste spillerne velger andre klubber, sa en kritisk TV 2-kommentator Øyvind Alsaker til TV 2 Sporten forrige måned.

Ifølge den engelske tabloiden The Daily Mirror er Wigans manager Roberto Martinez den heteste kandidaten til å erstatte Dalglish dersom partene blir enige om å avslutte samarbeidsforholdet etter samtalene med Fenway Sports Group i Boston.

Sky Bet stengte tirsdag ettermiddag sine spill på at Dalglish får sparken i Liverpool.