Kenny Dalglish (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)
Kenny Dalglish (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)

Kenny Dalglish er ferdig som manager i Liverpool

61-åringen overlater ansvaret til andre etter en skuffende sesong. – Ikke overraskende, sier Øyvind Alsaker.

Dalglish var tirsdag i USA for å presentere sin evaluering av sesongen.

I forkant av møtet var det intense rykter om at skotten måtte forlate sjefsjobben. Nå er det klart at Kenny Dalglish' andre periode på Anfield som sjef er over, melder BBC. Det er nå bekreftet av Liverpool. Klubben skriver at det var nødvendig med en forandring.

- Kenny gjorde en jobb da klubben trengte ham. Men resultatene har vært skuffende og vi mener at vi må gjøre endringer forå bygge på fremskrittet vi har skapt, sier styreformann Tom Werner.

Dalglish sier i pressemeldingen at han er skuffet over resultatene og gjerne vil takke alle i klubben og fansen for hans andre periode som manager.

- Men jeg ville ikke ha byttet seieren i Ligacupen mot noe annet, når jeg vet hvor mye det betyr for klubben og fansen å vinne trofeer.

– Det er ikke veldig overraskende. Det var en ufattelig skuffende sesong med tanke på hvor mye penger som ble brukt i fjor sommer, sier TV 2 Sportens fotballkommentator Øyvind Alsaker.

Svakeste plassering på 18 år
Liverpool har ingen grunn til å juble hemningsløst etter Premier League-sesongen som ble avsluttet med 0-1 for Swansea søndag. Åttendeplassen er klubbens svakeste plassering på 18 år, og poengfangsten (52 poeng) er det laveste siden 1953/54. Sesongen ble reddet av ligacuptriumfen. Liverpools første tittel på seks år.

Alsaker mener likevel at det var riktig å ansette Dalglish da de hentet ham inn midtveis i 2010/11-sesongen.

– Det er litt vemodig at han nå går, men samtidig så var det bra å få ham inn. Som en gammel Anfield-helt, skapte han entusiasme. Men det er riktig å gå videre nå. Han slutter med et trofé og kan vandre ut med hodet hevet, sier Liverpool-supporteren.

– Det var noe romantisk over ansettelsen. Men kanskje burde eierne latt han sitte ut forrige sesong og gjort grep i fjor sommer. Men det er etterpåklokskap, sier Alsaker.

Klubbledelsen som den siste måneden har sparket seks sentrale personer i driften av klubben. Damien Comolli, Peter Brukner, Ian Cotton, Jean Crisp, Steven Turner og Nathalie Wignall har alle måttet forlate jobbene sine.

De dyre kjøpene av spillere som Andy Carroll, Stewart Downing, Jordan Henderson og Charlie Adam har ikke gitt god nok valuta for pengene.

LES OGSÅ: – Kenny Dalglish får aldri sparken
LES OGSÅ: – Tålmodigheten med Dalglish varer ikke evig

– Har nok fått noen små sjokk
Fra Dalglish tok over Liverpool 8. januar i fjor har han ledet laget i 74 kamper. Av disse har han vunnet 35, tapt 22 og fått uavgjortresultat i 17 kamper. Seiersprosenten i Premier League er 43 under Dalglish, kun Graeme Souness (41 prosent) og Roy Hodgson (35 prosent) har en lavere seiersprosent. Dalglish ledet Liverpool første gang fra 1985 til 1991.

Nå starter jakten på erstatteren. Roberto Martinez blir nå lansert som den største favoritten til jobben.

– Nå blir det litt å begynne på nytt. Det er Dalglish sine spillere. Sånn er det når du bytter manager. Du blir satt litt tilbake. Når de likevel velger å gjøre det, så vitner det om hvor misfornøyd ledelsen var, mener Alsaker.

Mange har ment at Dalglish var utgått på dato og ikke hadde holdt seg oppdatert i årene borte fra fotballen.

– Både i forhold til spillerrekruttering og taktiske valg, så synes jeg det har vært mye rart. Men om det betyr at han er utgått på dato, vet jeg ikke. Jeg tror han var en old school manager i en litt ny virkelighet. Han har nok fått seg noen små sjokk. Suarez-historien er et eksempel, tror Alsaker.