oslo-kinosalg - Oslo-byrådet vil selge kinoene

Byrådet i Oslo vedtok tirsdag å foreslå salg av Oslo Kino. Kommunens oppgaver for å håndtere befolkningsveksten skal prioriteres.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo Kino AS er landets største kinokonsern. Selskapet hadde i fjor en omsetning på 463 millioner kroner og eier 16 kinoer. Åtte av dem er i Oslo. Byrådet i Oslo mener Oslo Kino er en veldreven og lønnsom kulturbedrift og at det derfor ikke er noe ønske om å selge for enhver pris.

– Men for å sikre selskapets ledende posisjon i et marked i rask omstilling, konkurransemessig og teknologisk, kan salg være den beste løsningen. Kulturpolitisk blir det ingen endringer ved et eventuelt salg. Visning av film i Oslo er regulert gjennom konsesjoner og støtteordninger, og det sikrer kommunen fortsatt styring uten å eie, sier byrådsleder Stian Berger Røsland (H).

Oslos kultur- og næringsbyråd Hallstein Bjercke mener Oslo Kino er godt rustet til å bidra til modernisering av kinodrift landet over, forutsatt at selskapet får en eier med investeringsvilje og som kan ta raske beslutninger.

– Det er ikke gitt at Oslo kommune er den beste eieren i den fasen kinoselskapet nå går inn i. Kommunen står overfor mange store investeringsløft grunnet befolkningsvekst i tiden fremover. I en slik situasjon kan private eiere være bedre til å videreutvikle Oslo Kino-konsernet, sier Bjercke. (©NTB)