SELGER MEST: RBKs supportere stiller mannsterke opp på Lerkendal, men mot Hønefoss 16. mai blir det ikke utsolgt. (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)
SELGER MEST: RBKs supportere stiller mannsterke opp på Lerkendal, men mot Hønefoss 16. mai blir det ikke utsolgt. (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)

67 000 billetter solgt til fotballens festdag: – Men det finnes fortsatt rikelig med billetter

Samtlige arenaer melder om hundrevis ledige billetter. Sjekk billettsalget før 16. mai-runden her!

16. mai-kampene i Tippeligaen har i en årrekke vært den store folkefesten for klubbene i Tippeligaen.

LES OGSÅ: Molde selger til gull: – Solskjær har løftet interessen enormt

«Dagen før dagen» har fotballsupporterne strømmet til stadion og mange kamper 16. mai har tidligere år vært utsolgt flere dager i forveien.

– Det med billettsalg har vært et problem for alle klubbene i Tippeligaen denne sesongen. Det er klart vi kunne ønsket oss en større pågang

Publikumsfest med ledige stoler
Også i år blir det publikumsfest, men klubbene i Tippeligaen merker ikke den samme pågangen.

TV 2 Sporten har vært i kontakt med de ulike klubbene som arrangerer hjemmekamper på den tradisjonsrike datoen og de melder om flere tusen ledige billetter.

– Det med billettsalg har vært et problem for alle klubbene i Tippeligaen denne sesongen. Det er klart vi kunne ønsket oss en større pågang, innrømmer billettansvarlig Lars Outzen hos de regjerende seriemesterne Molde overfor TV 2 Sporten.

For første gang på ti år kan det bli under 20.000 tilskuere på Rosenborgs hjemmekamp på fotballens festdag. RBK tar imot Hønefoss på Lerkendal onsdag. Etter ombyggingen i 2003 har det vært minst 20.000 tilskuere på RBKs hjemmekamper 16. mai. Men i år kan det bli det laveste tilskuertallet siden 2002, skriver Adresseavisen.

– Vi har solgt 17.000 billetter og tror ikke det blir utsolgt, sukker arrangementsjef Tove Moe Dyrhaug i Rosenborg.

Brann har solgt 15.000
Det blir heller ikke utsolgt hos de tradisjonelle «publikumslagene» Brann og Viking.

– Foreløpig legger vi ambisjonene på 16.000, så får vi se når det nærmer seg kampstart. Folk må i hvert fall ikke tro at kampen er utsolgt. Det er rikelig med billetter fortsatt, opplyser Dag Frode Algerøy, leder for privatmarkedet i Brann.

Viking selger imidlertid flere billetter enn til 16. mai-kampen i fjor.

– Vi kommer til å passere 11.000 solgte billetter og det er mer enn i fjor. Det er vi selvsagt positivt fornøyd med, sier salgssjef Børge Moi Nilsen.

LES OGSÅ: Tippeliga-klubbenes budsjetter 2012: – Vi har ressurser som ikke kan måles i kroner
LES OGSÅ: Sjekk sesongkortsalget for tidligere sesonger her

LIV OG RØRE: Brann-fansen er kjent for å lage stor stemning, men 16. mai blir det neppe utsolgt på Brann Stadion. (Foto: Hommedal, Marit/NTB scanpix)
LIV OG RØRE: Brann-fansen er kjent for å lage stor stemning, men 16. mai blir det neppe utsolgt på Brann Stadion. (Foto: Hommedal, Marit/NTB scanpix)

Så mange billetter er solgt hittil på de ulike Tippeliga-arenane til 16. mai-kampene:
* Klubbene forventer ytterligere salg inn mot kampstart:

Rosenborg-Hønefoss
Kampstart: 18.00
Tilskuerkapasitet: 21.510

– Vi har nå solgt 17.000 billetter til 16. mai-kampen. Vi tror ikke det blir utsolgt, men vi satser på å selge mange billetter på kampdagen og at vi kommer opp i 20.000 tilskuere, sier arrangementsjef Tove Moe Dyrhaug til TV 2 Sporten.

Strømsgodset-Tromsø
Kampstart: 18.00
Tilskuerkapasitet: 7500

– Vi har vel et salg på cirka 6500 billetter nå, men regner ikke med at det blir utsolgt. Det er fordi tribunen til bortesupporterne tar 1100 personer, og foreløpig så har Tromsø-supporterne kun kjøpt 400 billetter der. 16. mai-kampene er et nytt prosjekt for oss siden vi ikke har hatt så mange hjemmekamper på den datoen tidligere, men vi merker en brukbar interesse og supporterne har fått øynene opp for at vi har gjort det bra denne sesongen, sier arrangementsjef Rolf Wendt Andresen.

Haugesund-Aalesund
Kampstart: 18.00
Tilskuerkapasitet: 5000

– Det er i skrivende stund 4550 solgte og reserverte plasser på stadion. Med tanke på at 250 er avsatt til bortesupporter og at det etter all sannsynlighet ikke kommer flere enn 50 fra Aalesund, så havner vi på så nær fullt som vi kan. Vi gleder oss til skikkelig 16. mai fest i Haugesund, sier daglig leder Asle Skjærstad til TV 2 Sporten.

Viking-Lillestrøm
Kampstart:
18.00
Tilskuerkapasitet: 16.000

– Vi kommer til å passere 11.000 solgte billetter og det er mer enn i fjor. Det er positivt. Vi er litt usikre på hvor mye russ som kommer. Det koster 100 kroner for russen for én billett, og kommer det 500-600 russ hadde det vært fantastisk. Jeg tviler imidlertid på om det blir utsolgt. Vi hadde 13.500 mot Haugesund og da var det cirka 2000 ledige billetter. Kommer det 12-13.000 så må vi være fornøyd, men det er vanskelig å sette noen nøyaktige prognoser, forteller salgssjef Børge Moi Nilsen.

Molde-Fredrikstad
Kampstart: 18.00
Tilskuerkapasitet: 11.300

– Vi har solgt 8500 billetter allerede og jeg tror nok vi ender på 9500 og dermed ikke utsolgt. Det kan ha sammenheng med været – det har vært kaldt og dårlig vær her i det siste. Men når det er sagt så har vi aldri solgt flere sesongkort enn det vi har gjort denne sesongen. Vi hadde nok håpet på en større pågang denne datoen. Men billettsalg generelt har vært et problem for hele Tippeligaen denne sesongen, poengterer billettansvarlig Lars Outzen i Molde.

Odd Grenland-Sandnes
Kampstart: 20.00
Tilskuerkapasitet: 12.800

– Ja, per nå har vi solgt 4300 billetter. Men det er litt sånn i Telemark at publikum ofte bestemmer seg i siste liten for å gå på kamp. Nå er det litt spesielt siden kampen vår starter klokken 20.00 og mange tar kanskje det på sparket om de skal gå eller ikke. Vi skulle gjerne hatt fullt hus, men realistisk så tror jeg det blir mellom 6000 og 7000 tilskuere. Oppfordringen min til publikum er at vi har god plass, så det er bare å komme. Og for russen setter vi ned prisen til 50 kroner per billett, forteller billettansvarlig Roy Haugen i Odd Grenland.

Brann-Sogndal
Kampstart: 20.00
Tilskuerkapasitet: 17.500

– Vi nærmer oss nå 15.000 solgte billetter og har budsjettert med 16.000 solgte billetter. Forhåpentligvis kan vi passere over 17.000 solgte billetter og nærme oss utsolgt, forteller daglig leder Roald Bruun-Hanssen til TV 2 Sporten.

Skal du på kamp 16. mai? Diskutér Tippeliga-runden i kommentarfeltet under!