karakterbok
karakterbok

Her er Wikestads karakterer til Premier League-lagene

TV 2 Sportens kommentator har vurdert innsatsen til alle klubbene i Premier League denne sesongen. Se hvem som får ris og ros!

Etter en lang Premier League-sesong er det på tide å sette seg ned og reflektere over det som har skjedd. Hvilke lag presterte bedre enn forventet? Hvilke lag skuffet? Hva er det som må bli bedre til neste sesong?

Nettopp dette har TV 2 Sportens fotballkommentator Kasper Wikestad gjort. Samtidig har han sørget for å skrive ned sine tanker og publisere dem i en fersk blogg.

Der har han gitt karakter til alle tjue lagene denne sesongen, med begrunnelse om hvorfor og innspill til hva som kan gjøres før høsten.

– City bør hente midtstopper
To lag får toppkarakter. Seriemester Manchester City er naturlig nok ett av dem.

– Vunnet ligaen for første gang på 44 år. Mer kan ikke kreves. I tillegg har de slått rivalen Manchester United i to byderbyer, blant annet 6-1 på Old Trafford, skrive Wikestad.

Les bloggen til Kasper Wikestad her

Selv om han har latt seg imponere over Roberto Mancinis mannskap, er det ting Wikestad mener bør forbedres om det skal bli mer jubel neste sesong.

– Da skadene og suspensjonene meldte seg i midtforsvaret, kom også tapene. Når Roberto Mancini skal handle, bør han først og fremst se etter forsterkninger der.

Newcastle over all forventning
Det andre laget som får toppkarakter er Newcastle. «Magpies» var tippet et godt stykke ned på tabellen av de fleste, men imponerte med til tider strålende angrepsfotball. Laget fra Nord-England kjempet lenge om en Mesterliga-plass, men endte til slutt som nummer fem.

– Få hadde før denne sesongen tippet Newcastle på øvre halvdel. Noen hadde sågar tippet dem til nedrykk. Men de startet sesongen uten å tape de elleve første kampene. Første ligatap kom i midten av november, og de har aldri sett seg tilbake, skriver Wikestad.

Les også: Se Barton klikke - albuet Tévez og sparket Agüero

Samtidig advares laget til Alan Pardew mot å la seg friste til å selge sine største stjerner i sommer. Spesielt med tanke på at Newcastle skal ut i Europaligaen neste sesong og den nye tynne stallen derfor vil få en tøffere test.

Blackburn og Wolves på bunn
I den andre enden av skalaen finne vi ikke overraskende to av lagene som rykket ned til Championship. Både Blackburn og Wolverhampton får strykkarakter fra Wikestad.

– Hvor skal man begynne? Protestene fra supporterne var i gang fra sesongens første spark på ballen. Venky’s overtakelse av klubben med tilhørende spekulasjoner rundt Steve Kean og Jerome Andersons roller. Inderne har solgt, men kvalitet har ikke blitt hentet. Yakubu var et lykketreff, og uten hans scoringer hadde de ikke engang klart å gjøre dette spennende, er Wikestads dom over Blackburn.

Les også: Fülop på bærtur sendte Arsenal til Mesterligaen

Wolverhampton er altså det andre laget som får står med 1 i karakterboken. Ståle Solbakkens nye klubb sikter mot å rykke rett opp til Premier League igjen, men har klare utfordringer.

– Mange lag har prøvd i veldig mange år uten å lykkes å slå tilbake fra et nedrykk fra Premier League. Må få tidlig klarhet i hvem som ikke blir med ned, og hvordan de kan erstattes, skriver Wikestad.

Slik ser hele karakterboken ut (les begrunnelsen her):
Manchester City - 6
Newcastle - 6
Swansea - 5+
Norwich - 5
Tottenham - 5-
Arsenal - 4+
West Brom - 4+
Chelsea - 4+ (5 om de vinner Mesterligaen)
Fulham - 4+
Manchester United - 4
Everton - 4
Wigan - 4-
Liverpool - 3+
Stoke - 3+
Sunderland - 3
Bolton - 2+
QPR - 2
Aston Villa - 2-
Blackburn - 1
Wolves - 1

Er du enig i Kaspers vurderinger? Ta debatten og sett opp din karakterbok i kommentarfeltet under