kreuzigertiralongo
kreuzigertiralongo

Astana-sjefen har klokkertro på Kreuziger

– Alt går etter planen, sier Astanas sportsdirektør Dimitri Sedoun.

Se 10. etappe av Giro d'Italia på TV 2 Zebra og TV 2 Sumo fra kl. 14.30

Civitavecchia (TV 2 Sporten): Latteren sitter løst utenfor Astanas lagbuss. Den siste måneden har vært en eneste lang opptur for det kasakhstanske laget. Sportsdirektørene Alexandr Shefer og Dimitri Sedoun har sett rytterne sine triumfere i både Amstel Gold Race og Liége-Bastogne-Liége.

LES: Her sier Maxim Iglinskij arrivederci til Nibali
LES: Her knuses Nordhaugs Amstel-drøm i finalen

Kreuziger henger med
Suksessen har fortsatt i Giro d'Italia. Paolo Tiralongo vant den 7. etappen opp Rocca di Cambio. Sammenlagtfavoritten Roman Kreuziger ligger på 4. plass i kampen om Maglia Rosa, den rosa ledertrøya. Avstanden opp til Ryder Hesjedal er bare 35 sekunder.

Tsjekkeren er på skuddhold og vel så det. Han vet at han vil ta sekunder og kanskje minutter på de andre sammenlagtfavorittene på den siste tempoetappen i Milano. Inntil da gjelder det bare å henge med på fjelletappene.

– Roman henger lett med tetgruppen. Alt går etter planen, sier Sedoun til tv2.no.

LES: Sjekk hvilken Sky-rytter som jublet for City-gull
LES: Oppgitt Hesjedal: – Man må respektere Maglia Rosa

Den evige hjelperytteren
Tiralongo er Kreuzigers trofaste hjelperytter opp de verste kneikene. Italieneren er svært godt kjent med rollen som hjelperytter. Tiralongo står last og brast med kapteinen sin. Det gjorde han for Alberto Contador da de syklet sammen i Astana. 34-åringen reiste til og med til CAS-høringen i Lausanne for å støtte sin tidligere kaptein.

Sedoun lyser opp da han snakker om Tiralongos seier opp Rocca di Cambio.

– Seier er seier. Det er godt for laget hver gang. Det får moralen opp, så det var en fin dag, sier sportsdirektøren.

LES: Dette er «prinsen» som trollbinder tidligere dopere og hele sykkelsirkuset

Suksessen den siste måneden gjør at presset på sportsdirektøren ikke er like stort som tidligere i sesongen. Sedoun forklarer at det ikke er noe hokus-pokus bak Astanas suksess.

– Vi jobber hardt. Noen ganger kommer resultatene, andre ganger ikke. Med gode resultater er det mye lettere å snakke med sponsorene. Det gjør jobben min enklere. Akkurat nå har vi en stor sponsor. Jeg håper de blir med oss noen år videre, sier sportsdirektøren.

Beintøff avslutning
Dagens etappe til Assisi er av det spektakulære slaget. De siste 4 kilometerne går rett oppover. Deler av avslutningen kjøres på brostein. Da kan Kreuziger trøste seg med at Tiralongo vil være der og støtte ham. Slik han alltid har gjort.

Se 10. etappe av Giro d'Italia på TV 2 Zebra og TV 2 Sumo fra kl. 14.30