Mats Møller Dæhli (Foto: Joe Giddens/Pa Photos)
Mats Møller Dæhli (Foto: Joe Giddens/Pa Photos)

Norske Mats (17) årets akademispiller i Manchester United

– Ole Gunnar Solskjær har vært en enorm inspirasjon for meg, forteller unggutten selv.

Mats Møller Dæhli blir sett på som et av Norges mest spennende talenter. I går kveld ble han kåret til Manchester Uniteds beste akademispiller denne sesongen.

Det var under den årlige gallamiddagen på Old Trafford den 17-årige nordmannen fikk prisen som årets unge spiller. Foran en sal fylt opp med United-stjernene, takket unggutten for prisen som tidligere er vunnet av blant andre Ryan Giggs og Paul Scholes.

– Jeg er veldig stolt. Sesongen har vært god for oss - spesielt i juniorcupen (semifinaleplass, red. anm.). Alle har tatt godt vare på meg. Jeg har funnet meg godt til rett og håper det fortsetter, sier Dæhli ifølge manutd.com.

Les også: Mats Møller Dæhli (17) ble Manchester United-proff

Dæhli bygger dermed videre på den gode tradisjonen norske spillere har hatt i Manchester-klubben siden 90-tallet. Spillere som Ole Gunnar Solskjær og Ronny Johnsen har vært populære spillere i troppen. Og Dæhli innrømmer at spesielt førstnevnte har hatt mye å si.

– Ole Gunnar Solskjær har vært en enorm inspirasjon for meg og det er fantastisk at jeg kan ringe ham når jeg vil, sier 17-åringen.

Antonio Valencia ble den store vinneren på gårsdagens gallamiddag. Lynvingen fra Ecuador fikk prisen for årets spiller hos både fansen og United-spillerne selv. I tillegg vant han også prisen for årets mål.

Mats Møller Dæhli (Foto: Joe Giddens/Pa Photos)
Mats Møller Dæhli (Foto: Joe Giddens/Pa Photos)