bønder-aksjon-reax-F - Tror ikke bøndene vil klare å tømme brødhyllene

Norges største bakerikonsern Bakers mener de fleste bakerier i landet har såpass store lagre av mel at butikkene neppe vil gå tomme for brød tross bøndenes planlagte protestaksjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sinte bønder har tydelig markert sin frustrasjon med årets jordbruksoppgjør etter at forhandlingene ble brutt lørdag. Mandag kom sinnet til syne blant annet gjennom tømming av melk på åpen gate i Bergen, «kidnapping» av ordførere flere steder og levering av ei ku på døra til ordføreren i Kvinnherad. Flere steder i landet ble trafikk-knutepunkter blokkert i kortere eller lengre perioder av traktorer.

Bøndene har varslet at de tirsdag vil blokkere utkjøringen av matmel til de fire store matmelanleggene i Norge. Målet er å få folk til å hamstre brød, slik at hyllene tømmes for bakverk. Slik vil bøndene få fram at norsk mat ikke er noen selvfølge.

Norges største bakerikonsern, Bakers, tviler på at aksjonen vil få store konsekvenser ettersom de fleste bakerier har store lagre av mel, skriver Aftenposten.

– Det kan være at enkelte bakerier ikke er i stand til å produsere fullt så mye som det er bestilt. Men det er ingen grunn til å tro at dette vil gi noen dramatiske konsekvenser for forbrukerne, sier økonomidirektør og pressekontakt i Bakers, Ole Neergaard.

Han får støtte fra direktør for handel i Virke, Thomas Angell.

– Jeg tror ikke bøndene greier å tømme brødhyllene. Dette blir et slags stunt. Det å bruke forbrukerne som virkemiddel i sin egen kamp, synes jeg er ganske snålt, sier Angell. (©NTB)