Alta IF - Ull/Kisa

Kisa med knallsterk borteseier i Finnmarkshallen.

Det var knyttet stor spenning til om bortelaget Kisa skulle slå tilbake etter å ha blitt utspilt hjemme mot Glimt i forrige runde. Alta på sin side var meget gode sist hjemme i Finnmarkshallen og slo Hødd 5-0. Og vi kan ikke si annet enn at vi er meget imponerte over den sesongstarten Kisa har hatt, særlig etter at de slo tilbake med en flott 1-3 seier mot Alta i denne kampen. Laget var klart best og tok en velfortjent seier, både tatt spill og sjanser i betraktning.

Kampens første mulighet er det Kisas Moen Hansen som fikk. Og for en fantastisk måte han ekspederte den på. Moen Hansen mottar ballen på hjørnet av 16-meteren og skyter den knallhardt i krysset. Fantastisk scoring, som han selv betegner som den klart fineste han har lagd i hele sin karriere. Og bortelaget får også kampens neste mulighet, men bare en meget god Jarosinski gjør så at laget ikke ligger under med 0-2 etter drøye kvarteret. Kisa kontrollerer oppgjøret og øker sin ledelse til 0-2 på corner i det 30. minutt. Rosenkilde rager høyest og bortelaget eier Finnmarkshallen. Alta er fremme på et par halvsjanser i slutten av omgangen, men Kisa går til pause med en meget fortjent ledelse.

2. omgangen er ikke ti minutter gammel engang da Kisa går opp til 0-3 etter en litt omdiskutert situasjon. Hjemmelaget vil ha frispark i forkant av scoringen, men Moen Hansen tar ingen fanger og lager sitt andre for dagen fra distanse. Kisa fortsetter å kontrollere oppgjøret, og slipper ikke til hjemmelaget nevneverdig før i det 73. minutt. Da får hjemmelaget «trøstemålet» sitt gjennom en fin prestasjon av Thomassen. Grunnen til at vi kaller det «trøstemål» er at dette var en kamp Kisa kontrollerte fullt og helt, og Alta aldri var i nærheten av å ta poeng i.

Trener Erlandsen hos Kisa mente laget kontrollerte oppgjøret fra start til mål, og at seieren var meget fortjent. Men det viktigste for laget er ikke hele tiden å se på tabellen, men tenke utvikling, utvikling og utvikling.

Ull/Kisa står nå med sterke 12 poeng etter en meget sterk sesonginnledning. Laget skal ut i nok en vanskelig bortekamp da de spiller i Ulsteinvik mot Hødd 16. mai. Alta skal også bort neste runde, i «lokaloppgjør» mot TUIL i Tromsdalen. Alta har hatt fire hjemmekamper til nå, og står kun med fem poeng.

KAMPFAKTA: Alta IF – Ull/Kisa 1-3

MÅL: 0-1 Moen Hansen(10), 0-2 Rosenkilde(31), 0-3 Moen Hansen(54), 1-3 Thomasssen(73)

GULE KORT:

HJEMMELAG: Nome, Reginiussen

BORTELAG: Kristoffersen

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG:

Jarosinki – Overvik, Dujilo, Törnqvist, Rolandsen – Nome, Reginiussen, Nilsson – Nordbye, Nikolaisen, Thomassen

INNBYTTER HJEMMELAG: Ertsås for Nilsson(59), Ludvigsen for Nordbye(59)

LAGOPPSTILLING BORTELAG:

Origi – Andresen, Flittie Onstad, Rosenkilde, Kristoffersen – Moen Hansen, Jørstad, Adebahr, Severeide – Holmen - Soltvedt

INNBYTTER BORTELAG: Jansen for Kristoffersen(77), Castilla for Moen Hansen(83), Fortes Dos Santos for Holmen(90)