Notodden FK - Sandefjord Fotball

Notodden nedsablet et tannløst Sandefjord.

Denne Notodden-triumfen lå i lufta. Laget hadde kun tre poeng før dagens kamp, samtidig som de har spilt brukbart og fått litt dårlig betalt. Dagens motstander Sandefjord stilte på sin side veldig redusert, da mange av lagets spillere var ute med enten skader eller karantene. Etter rapportene å dømme var det en meget fortjent seier til hjemmelaget som sto for det meste av sjanser, mens bortelaget virket motløse og tamme i dette oppgjøret.

Etter en åpen start på kampen kommer kampens første sjanse i det 7. minutt. Lundefaret slår et frispark innoverskrudd mot mål og Velta får luggen på ballen. Keeper blir perpleks og 1-0 til hjemmelaget. Kampens andre sjanse resulterer også i mål, nok en gang til hjemmepublikummets store glede. Nok en gang er det en dødball, denne gangen en corner, som ekspederes i mål. Ballen ender hos Jenssen som scorer etter et brassespark fra to meter! I det 24. minutt er hjemmelagets forsvar litt klønete da Jenssen holder på å gjøre Lien til selvmålsskytter, men Notoddens debutant Larsen i mål får avverget. Fem minutter senere er det bortelagets forsvarere som noe klønete går på samme ball, hvor både Amankwah og Bindia får seg kraftige trykker mot hodet. Sistnevnte såpass alvorlig at han må forlate banen, men rapportene sier at han er symptomfri og klar for kamp allerede til neste runde.

Pausepraten til Sandefjord gikk helt sikkert ut på at de skulle få det første målet, og at mulighetene fortsatt var tilstede for poeng i denne kampen. Da er det surt at det etter kun syv minutter av 2. omgang ligger 3-0 i buret bak keeper Austbø! Granerud drar seg fri på seksten meter og skyter kontrollert i hjørnet. Sandefjord har et visst trykk med mange cornere utover i omgangen, men det resulterer ikke i de største sjansene og ei heller i mål. Kampen ebber ut med 3-0 til Notodden.

Det var en strålende fornøyd trener Halvorsen etter sesongens andre hjemmeseier. I løpet av helgen hadde han blitt bestefar for andre gang, skaffet seg ny god keeper erstatter på rekordtid og samtidig spilt en flott hjemmekamp og fått skalpen til storlaget Sandefjord i beltet. Sandefjords trener Sandstø var klar på at laget hans tapte fortjent og at Notodden var et bedre lag enn hans denne kvelden.

Notodden skal til Sør-Arena og møte opprykksfavoritt Start. Dette blir en fin utfordring for det nyopprykkede laget, og gøy å måle krefter med et storlag på fotballens festdag. Sandefjord skal hjem å prøve å få spillere på beina til neste kamp, som går hjemme mot ubeseirede Ranheim.

KAMPFAKTA: Notodden FK – Sandefjord Fotball 3-0

MÅL: 1-0 Velta(7), 2-0 Jenssen(17), 3-0 Granerud(52)

GULE KORT:

HJEMMELAG: Holmen

BORTELAG: Hansen

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG:

Larsen – Amundsen, Lien, Jenssen, Jahr – Velta, Aksnes – Holmen, Granerud, Lundefaret - Dahle

INNBYTTER HJEMMELAG: Lundeberg Enger for Aksnes(68), Nynes for Dahle(80), Sande for Holmen(88)

LAGOPPSTILLING BORTELAG:

Austbø – Bindia, Amankwah, Reppesgård Hansen, Brix – Hansen, Torp, Gustavsen, Lamøy - Dimitriadis, Aas

INNBYTTER BORTELAG: Dieng for Bindia(33), Brekke for Lamøy(63), Langensteiner for Gustavsen(91)