Bærum SK - TUIL

TUIL med sterk borteseier og sterk sesongstart.

Et Bærum på jakt etter sin første seier i årets Adeccoliga måtte gå skuffet av Sandvika Stadion også denne gang. TUIL viste seg effektive og solide da de tok tre fortjente poeng i dette oppgjøret. TUIL har dermed fått en kjempestart på sesongen med 9 poeng, noe som er sterkt etter at laget startet året med to strake tap. Bærum har på sin side kun spilt fire kamper, men er nødt til å være langt mindre gavmilde bakover hvis det skal bli nok poeng til å overleve. Samtidig er det også viktig for et ungt og nyopprykket lag å beholde elleve spillere på banen, noe de ikke har gjort de to siste kampene.

Kampen starter relativt beskjedent både med tanke på tempo og målsjanser. Men etter 17 minutter så smeller det bak hjemmelagets keeper Hjulstad. Kjæve spiller lynvingen Lysvoll fri og han setter ballen kontrollert i hjørnet. I det 22. minutt kommer det første som ligner en målsjanse for hjemmelaget da Llullaku drar seg fri og får løsnet et godt skudd, men keeper Sørensen hos TUIL får kontroll. I det 26. minutt er det nok en gang bortelaget som er på ferde, etter at de har styrt hendelsene de siste minuttene. Waage nikker ned til Kjæve som trykker inn ledelse 0-2. Men da hjemmelaget sliter som mest dukker lagets unge stjerne Shaswari opp med en flott enkeltmannsprestasjon. Han utfordrer Bertheussen og alene med keeper Sørensen gjør han ingen feil og stillingen er 1-2. Kun to minutter etterpå er hjemmelaget centimetere fra å utligne da venstreback El-Masouri skyter i stolpen.

Med vitamininnsprøytningen rett før pause, gyver hjemmelaget løs for å ta igjen ledelsen til TUIL. Denne jakten får seg et kraftig skudd for baugen da hjemmelagets Sanne får rødt kort etter 55 minutter, og laget må jakte med en mann mindre. Men Bærum viser god arbeidsmoral, trykker bortelaget bakover i banen og styrer mye av spillet uten å skape de helt store sjansene. Det blir noen hektiske sluttminutter på Sandvika Stadion. Først i det 86. minutt da «alle» på stadion ser en hands innenfor straffefeltet til TUIL som ikke dommeren ser. To minutter senere er det like før innbytter Berg blir tilrettelegger for utligningen da Shaswari er millimetere fra å heade inn 2-2. Siste mulighet får Aalbu fra distanse, men hans harde skudd treffer en medspiller og TUIL rir stormen av.

Den unge Bærumtreneren Tandberg mente laget hans var under pari de første 45 minuttene, men at han var stolt av 2. omgangen gutta hans leverte med 10 mann. Treneren på det seirende lag var fornøyd med tre poeng, men mente også at hans lag har en del å gå på selv om seieren var fortjent.

Bærum skal bort for å møte Bryne på Jæren. Det er en tøff oppgave for et ungt nyopprykket lag, men motstanderen har langt ifra vist uovervinnelige takter til nå i sesongen. TUIL tar i mot Alta til «lokaloppgjør», og har meget gode muligheter for å plusse på flere poeng på kontoen.

KAMPFAKTA: Bærum SK – TUIL 1-2

MÅL: 0-1 Lysvoll(17), 0-2 Kjæve(26), 1-2 Shaswari(33)

GULE KORT:

HJEMMELAG:

BORTELAG: Sørensen, Strøm

RØDT KORT: Sanne(Bærum SK)

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG:

Hjulstad – Aubert, Ruud Irgens, Troupe, El-Masouri – Aalbu, Sanne, Sandbu, Larsen – Shaswari, Llulaku

INNBYTTER HJEMMELAG: Berg for Llullaku(46), Nervold for Larsen(66), Ask Mikkelsen for Troupe(86)

LAGOPPSTILLING BORTELAG:

Sørensen – Yndestad, Bertheussen, Talberg, Rinde – Johnsen, Johansen – Strøm, Kjæve, Lysvoll - Waage

INNBYTTER BORTELAG: Lidin Hansen for Waage(67), Flaat for Strøm(88)