Mjøndalen IF - Hødd IL

Første seier på Nye Mjøndalen for de brunkledde.

Mjøndalen var ute etter sin første seier på sin flotte nye hjemmebane, og det fikk de mot et Hødd som til nå i sesongen har prestert langt under hva de fleste av oss hadde forventet. Hjemmelaget tok en fortjent 2-1-seier og kan med det si at de har kommet helt greit i gang i årets sesong. Bortelaget gikk på sitt fjerde tap av fem spilte kamper, og må snarest komme seg tilbake til den flotte formen de viste store deler av fjorårssesongen.

Det var tydelig at det var en spesielt viktig kamp for begge lag. Førsteomgangen ble en meget sjansefattig affære. Hjemmelaget hadde føringen i store deler av omgangen, men produserte svært lite sjanser. Bortelaget lå kompakte og forsvarte seg godt, men ei heller de var produktive offensivt. Faktisk så må vi gå rett til det 43. minutt hvor kampens første reelle målsjanse oppstår, og den resulterer i gjengjeld i mål. Idris lader kanonen på ca. 25 meter og skyter i mål.

De siste 45 minuttene skulle bli langt mer begivenhetsrike. Mjøndalen er fortsatt gode og har stort ballinnehav, men sliter med å komme til de helt store mulighetene. Ikke før i det 55. minutt oppstår det en farlig situasjon. Et løst innlegg fra hjemmelagets Ohr blir overraskende nok for vanskelig for vanligvis solide Nyland hos Hødd. Han fomler ballen ned i beina på hjemmelagets Solberg, og vips så står det 2-0 på Mjøndalen Stadion. Mjøndalen fortsetter å styre kampen, og i det 67. minutt bør Ohr komme på scoringslista. Et godt forarbeid av Kirkvold ender hos den rutinerte Ohr, men upresset fra 10 meter setter han den langt over mål. Like etter er det Hødd sin tur. Helland drar seg fri, skyter og keeper Forn må gi retur. To Høddspillere skal sette inn returen i åpent mål, men Bernstein blokkerer avslutningen. Minuttet etter sitter reduseringen. Helne Nilsen header kontant inn corneren fra Helland, og stillingen er 2-1. Samme Helne Nilsen fikk mulighet til å utligne på corner i det 84. minutt, men dessverre for bortelaget går avslutningen over mål. Kampens siste store mulighet er det hjemmelaget som får, når Helton skyter i tverrliggeren tre minutter på overtid.

Mjøndalen var selvfølgelig meget fornøyd med denne seieren. Trener Hansen mente at det var et steg i riktig retning, og at bevegelsene og flyten i pasningsspillet var av det bedre de har vist hittil i år. Trener Nilsen hos Hødd mente på sin side at dette var lagets beste bortekamp til nå i sesongen, og at laget for tiden er i motgang men at de vet kvaliteten er god i stallen og at seirene vil komme.

Begge lag skal ut i vriene kamper neste runde. Mjøndalen skal besøke Sarpsborg 08, hvor det er ventet folkefest 16. mai. Det er langt fra en umulig oppgave med tanke på kontringsstyrken til Mjøndalen. Hødd tar i mot godtgående Kisa på Høddvoll. Dette er bortelagets første kamp på naturgress for sesongen, og det blir spennende å se om Hødd klarer å bryte ned lagmaskineriet til trener Erlandsen.

KAMPFAKTA: Mjøndalen IF – Hødd IL 2-1

MÅL: 1-0 Idris(43), 2-0 Solberg(55), 2-1 Heltne Nilsen(70)

GULE KORT:

HJEMMELAG: Solberg

BORTELAG: Lid Kleppe, Latifu

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG:

Forn – Helton, Bernstein, Rønningene, Sundli – Ohr, Idris, Karlsen, Solberg – Kortgaard Ingebretsen - Kirkvold

INNBYTTER HJEMMELAG: Gunnarsson for Kortgaard Ingebretsen(76), Stokke for Kirkvold(88), Strange for Ohr(90)

LAGOPPSTILLING BORTELAG:

Nyland –, Klock, Lid-Kleppe, Grimstad – Latifu, Heltne Nilsen, Heltne, Brandal - Helland – Standal, Lala

INNBYTTER BORTELAG: Heltne for Standal(78), Mork for Latifu(84),