Strømmen IF - Sarpsborg 08

Sarpsborg 08 med fortjent seier på vindfulle Strømmen stadion.

Etter en god start på sesongen har Strømmen falt litt av de siste kampene. Sarpsborg på sin side har plukket poeng jevnt og trutt, og med søndagens seier kryper de helt opp i ryggen på lagene i toppen av tabellen. Resultatet ble 0-2, og en meget fortjent seier til bortelaget. Strømmen skapte veldig lite foran målet til bortelaget, men kunne med mer presisjon midtveis i 2. omgang skapt store målsjanser mot et bortelag som sto høyt i banen, uten press på ballfører og stort bakrom bak backfireren. Sarpsborg på sin side skapte opp mot tosifret antall sjanser, og med litt mer distinkte avslutninger kunne seieren vært langt større.

Bortelaget hadde en kraftig motvind i første omgang, men det så ut som om hjemmelaget ikke ville benytte seg av det. Strømmen lå lavt i banen og lot Sarpsborg styre spillet slik de ønsket, og vi savnet et hjemmelag som sto høyere og skapte mer trykk. Gjennom stor ballinnehav kom bortelaget til omgangens to største sjanser. Først forserer Roberts flott nedover høyresiden i det 8. minutt. Han legger ut til Wiig som upresset skyter over fra rundt ti meter. I det 26. minutt kommer Solberg seg fri i mellomrommet, avanserer og fyrer av et skudd. Skuddet treffer en Strømmensforsvarer, forandrer retning og uten en flott reaksjonsredning av hjemmelagets keeper Kerr ville det stått 0-1 på tavla. Hjemmelaget kommer til en halvsjanse i løpet av de første 45 minuttene da Møller spilles fri i bakrom, men avslutningen fra skrått hold går over og utenfor.

2. omgangen var ikke mer enn fire minutter gammel da bortelaget får frispark i korridor, etter at Robert var blitt felt. Frisparket slås inn og klareringen fra hjemmelagets Yabre blir for svak, og Solberg setter inn 0-1 fra kloss hold. Utover i omgangen trykker bortelaget på og skaper mulighet på mulighet, men keeper Kerr holder unna. Eneste mulighetene hjemmelaget kunne ha produsert var hvis de hadde vært mer nøyaktig og straffet et høytstående Sarpsborgforsvar med samsvar i pasning og bevegelse. Strømmen får en brukbar mulighet da Amundsen får headet på mål etter 78 minutters spill, men headingen går rett på Larsen i bortemålet som hadde kommet inn for en skadet Björnsson. På overtid spilles Hoås fri bak forsvaret til Strømmen, løper fra en forsvarer og setter spikeren i kista med 0-2.

Trener Johnsen hos hjemmelaget var fornøyd med hvordan laget fremsto i denne kampen, men hadde ønsket å skape mer fremover. Han mener at laget må være mer nøyaktig fremover i banen, men at de tapte for et godt lag. Trener Johansen var storfornøyd med sitt lag og mente hans lag var bunnsolide og fulgte kampplanen til punkt og prikke. Ja vi er enige i at de var solide, hadde ballen klart mest, skapte flest sjanser og at seieren var meget fortjent. MEN et bueløp og en riktig timet pasning bak hans forsvar i 2. omgang kunne fratatt laget 3 poeng. Dette mener vi bør være noe å tenke på at man i kamper hvor man er såpass overlegne, fort kan stå med ett eller null poeng på grunn av litt for lite kynisme i spillet.

Strømmen må raskt slikke sårene etter en tøff uke med tre tap inklusive cupen. Neste motstander er et revansjesugent men skadeplaget KIL. Sarpsborg tar i mot Mjøndalen til 16. mai fest, et Mjøndalen som kanskje er hakket hvassere enn Strømmen i overgangsfasen?

KAMPFAKTA: Strømmen IF – Sarpsborg 08 0-2

MÅL: 0-1 Solberg(49), 0-2 Hoås(91)

GULE KORT:

HJEMMELAG: Figved

BORTELAG: Ingen

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG:

Kerr – Nilsen, Yabre, Amundsen, Figved – Tokstad, Rasch, Strømnes, Sistek – N’Kee, Møller

INNBYTTER HJEMMELAG: Thorud for Figved(46), Olsen for Sistek(81), Nordheim for Rasch(81)

LAGOPPSTILLING BORTELAG:

Larsen – Berge, Ødegård, Heieren Hansen, Jørgensen – Ihugba, Breive – Roberts, Giæver, Solberg - Wiig

INNBYTTER BORTELAG: Elyounoussi for Roberts(52), Larsen for Björnsson(71), Hoås for Giæver(79)