Ranheim IL - Ham-Kam

Ranheim fortsatt ubseieret, men klarte bare ett poeng hjemme mot Kamma.

Ranheim kunne befeste sin posisjon på toppen av tabellen med seier hjemme mot Kamma. Sånn gikk det dessverre ikke for hjemmelaget, og med 1-1 som sluttresultat er Bodø/Glimt ny tabelleder. Det var en jevn og sjanserik kamp som ble spilt på DNBNor-Arena. Kampen ble skjemmet av en meget sterk vind, men det var likt for begge lag.

Ranheim får kampens første mulighet. Krogstad kommer seg fri på venstresiden og slår et godt innlegg mot Stene. Stene kommer akkurat ikke høyt nok til å stange ballen inn fra kloss hold. Minuttet etter er det unge Aalmen i Kammaforsvaret som roter det til for seg selv, og gir Stilson en meget god mulighet. En mulighet Stilson tar godt vare på og avslutter kontrollert alene med Hogan og stillingen er 1-0. Bare få minutter etter, i det 18. minutt, får bortelaget en gedigen dobbeltmulighet. Nedrebø avslutter en overgang men blir hindret av en god Barli i hjemmelagets mål. Returen skal Gundersen bare pirke i mål, men den blir blokkert. Ranheim trykker på i medvinden, men Kamma forsvarer seg godt på innlegg fra siden. I det 40. minutt får Stene muligheten til å benytte sin flott frisparkfot da laget tildeles frispark på ca. 17 meter. Skuddet har retning krysset, men Hogan er med på notene og får ballen over målet. Omgangens siste mulighet får bortelaget minuttet før pause. Lehne Olsen kommer seg fri skrått foran mål, men Barli redder en noe svak avslutning.

I starten av 2. omgang kommer hjemmelaget fortsatt til gode muligheter for innlegg etter godt kombinasjonsspill på kantene. Men stort sett er dette grei skuring for bortelagets forsvar. I det 62. minutt kommer Bye alene med Hogan, men dårlig touch forhindrer hjemmelaget til å øke sin ledelse. I det 77. minutt er det innbytter Sildnes som er nære ved å utligne. Han avslutter godt, men en god Barli redder mesterlig. Kamma trykker på og nærmer seg utligning. Og i det 82. minutt sitter den. Veteranen Bjerke på midtbanen til Kamma får ballen nydelig på halvspretten og klinker den i mål fra 20 meter. Kanonskudd og kanonscoring! Og det er faktisk bortelaget som er nærmest seieren på en corner fem minutter før slutt. Ballen detter ned i feltet og det oppstår full panikk i forsvaret til Ranheim. Både en og to avslutninger blokkeres i siste liten, og kampen ender 1-1.

Begge lags leire mente etter kampen at det var et greit resultat med uavgjort. Allikevel viser begge lag mye godt angrepsspill og kunne ha bikket kampen sin vei. Begge lag skal ut i antatt vanskelige kamper neste runde. Ham-Kam skal ta imot serieleder Bodø/Glimt, mens Ranheim reiser sydover og møter Sandefjord Fotball.

KAMPFAKTA: Ranheim IL – Ham-Kam 1-1

MÅL: 1-0 Stilson(14), 1-1 Bjerke(82)

GULE KORT:

HJEMMELAG: Ingen

BORTELAG: Gundersen

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG:

Barli – Rønning, Tronseth, Moe, Malmo – Stilson, Løkberg, Reginiussen, Krogstad – Stene - Bye

INNBYTTER HJEMMELAG: Oviasu for Stilson(72)

LAGOPPSTILLING BORTELAG

Hogan – Jevne Hagen, Asani, Aalmen, Riise – Berg Hansen, Bjerke, Dahle – Nedrebø, Gundersen, Lehne Olsen

INNBYTTER BORTELAG: Jensen for Hagen(33), Sildnes for Dahle(68)