Kongsvinger - IK Start

Forbannelsen brutt, borteseier for Start.

Kongsvinger kom til kampen noe skadeskutt og med to strake tap i baklomma. Start på sin side stilte så å si skadefritt og med god selvtillit etter to strake seire. Det ble en jevn og tett kamp hvor Start fortjent trakk det lengste strået, hvor matchvinner ble Asante med sitt fantastiske skudd i vinkelen i første omgang. Når vi sier fortjent gjør vi det på grunnlag av at Start vant sjansestatistikken 2-3, og var laget som hadde ballen mest gjennom hele kampen. Start fremstår som et godt kollektiv, som er godt besatt med gode enkeltspillere over hele linjen, god arbeidsmoral og potensielle matchvinnere all mass. KIL famler litt i blinde for tiden og skaper, til å være et «Nordlie-lag», bemerkelsesverdig lite sjanser. De tre siste kampene har laget scoret null mål og skapt lite fremover. Ja riktignok har laget noen spillere ute med skader for tiden, men ikke mer enn 1-2 av dem ville antagelig startet dagens oppgjør hvis troppen var fri for skader.

Kampen inneholdt også en stygg episode hvor den unge midtstopperen Wigum hos hjemmelaget fikk seg en kraftig smell i hodet. Han fortsatte å spille ti minutter etter å ha blitt skadet, men ble kjørt til sykehus rett etter han gikk av banen. De tidlige rapportene tydet på at spilleren hadde pådratt seg hjernerystelse.

Spillet de første femten minuttene bar preg av at det var to godt organiserte lag som hadde gjort leksen sin godt i forhold til sin motstander. I det 14. minutt kommer kampens første antydning til målsjanse da Myklebust kommer seg ned mot dødlinjen og legger ut til Melgalvis på ca 18 meter. Relativt upresset skyter han et svakt skudd rett på keeper Lund Hansen i Startmålet. Stillingskrigen fortsatte frem til det 25. minutt da Start fikk frispark i farlig posisjon fra ca. 20 meter. Mathisen, som scoret mål fra nesten eksakt samme posisjon mot Strømmen sist, tar fart og skyter i keeperhjørnet. I motsetning til sist er motstanders keeper med på notene og avverger skuddet relativt enkelt. Minuttet senere fikk bortelaget corner, og den skulle bli farlig. Hoff slår den mot bakerste stolpe der Fazlagic mister markeringen på Kristjansson som header utenfor for åpent mål, dog fra litt skrå vinkel. Etter en drøy halvtime var det sjanser til begge lag, men det var bortelaget som skulle sette inn det første og kampens eneste mål. Kristjansson er både god og heldig innenfor 16-meteren til KIL, beholder balansen og legger ballen ut til Asante på ca. tjue meter. Asante lader kanonen, treffer med strak vrist, litt på utsiden av foten og ballen fyker i vinkelen. Nydelig forarbeid og fantastisk scoring av bortelaget!

De siste 45 minuttene startet med en gedigen sjanse til bortelaget. Mathisen får hodet på ett frispark og header nesten upresset fra seks meter hold. Deinoff tar frem en redning fra øverste skuff da han er oppe i hjørnet og får slått avslutningen til corner. Start var best i de påfølgende minuttene, men det ble ikke skapt noen målsjanser. Minuttene rundt spilte timen av oppgjøret preges av den nevnte smellen Wigum pådro seg. Han ligger skadet på banen, ligger skadet på sidelinjen, reiser seg, legger seg og omsider blir han satt innpå igjen. Ti minutter senere blir en tydelig omtåket Wigum byttet ut. I det 74. minutt ser det ut som Lund Hansen i Startmålet kjeder seg litt når han spiller ballen rett i beina på Tuelo Johanessen. Men KIL-spissen klarer ikke å stokke beina og situasjonen renner ut i intet. KIL har til nå skapt meget lite farligheter på et godt og tett Startforsvar. Men i det 81. minutt skal hjemmelagets Moen få en gedigen mulighet til å sørge for balanse i regnskapet. Moen blir spilt glimrende igjennom av Myklebust, og alene med keeper fra litt skrå vinkel går spissen for kraft og skyter utenfor det lengste hjørnet. Litt senere fikk laget nok en mulighet da en heading fra Aas etter corner hadde fin retning mot mål, men stoppet i en av bortelagets spillere på ca. tre meter. Kampen ebber dermed ut i 0-1, og seier til Start.

KIL-trener Nordlie mente at laget hans gjorde en veldig ålreit kamp frem til siste de tjue minuttene, og skapte nok målsjanser til å ta poeng. Vi er enige med Nordlie at de fort kunne tatt poeng i denne kampen, både ett og tre. Allikevel sitter vi med en følelse av at Start vinner fortjent da de på bortebane har god kontroll på sin motstander, slipper de til 2-3 målsjanser og foruten målet har kampens største sjanse. Hovedtrener for dagen hos Start, Robert Hauge, var meget tilfreds med at laget hans opptrådt defensivt meget solid og at de nå har brutt en barriere med å ta sin første borteseier på atten forsøk.

KIL skal nå ut bortekamp mot Strømmen. Et oppgjør som er viktig for laget på flere områder. For det første er det viktig å finne tilbake til godfølelsen med en seier igjen, og for det andre må det tas tre poeng for å henge med de andre lagene i toppen av tabellen. Start på sin side møter Notodden hjemme i Kristiansand. Et oppgjør Start selvfølgelig er storfavoritter i, men hvor de er nødt til å være hundre prosent skjerpet og ikke ta noe på forskudd. Notodden er et altfor godt lag til å ta lett på!

KAMPFAKTA: KIL Toppfotball – IK Start 0-1

MÅL: 0-1 Asante(36)

GULE KORT:

HJEMMELAG: Dosso, Førsund, Fazlagic, Wigum

BORTELAG: Owello

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG:

Deinoff – Hæstad, Førsund, Wigum, Fazlagic – Dosso, Aas, Tiller Melgalvis – Myklebust, Tuelo Johanessen - Moen

INNBYTTER HJEMMELAG: Pireau for Wigum(72), Hansen for Melgalvis(86)

LAGOPPSTILLING BORTELAG:

Lund Hansen – Andersen, Madsen, Mathisen, Vikstøl – Kristjansson, Søgård, Owello, Asante – Hoff, Vilhjalmsson

INNBYTTER BORTELAG: Tveit for Hoff(70)