Kenny Dalglish (Foto: GRAHAM STUART/Afp)
Kenny Dalglish (Foto: GRAHAM STUART/Afp)

Dalglish til USA for prat med Liverpool-eierne

Kenny Dalglish dro mandag til Boston for å møte Liverpool-eier John Henry.

Liverpool har ingen grunn til å juble hemningsløst etter Premier League-sesongen som ble avsluttet med 0-1 for Swansea søndag.

Åttendeplassen er klubbens svakeste plassering på 18 år, og poengfangsten (52 poeng) er det laveste siden 1953/54.

Første tittel på seks år
Sesongen ble reddet av ligacuptriumfen. Liverpools første tittel på seks år.

Dagen etter sesongslutt ble manager Kenny Dalglish flydd over til USA for å møte klubbeier John Henry og klubbformann Tom Werner i Boston.

En rekke britiske medier begynte umiddelbart å spekulere i 61-åringens fremtid i managerstolen, men meningen med turen er for Dalglish å evaluere sesongen for klubbledelsen.

LES OGSÅ: – Kenny Dalglish får aldri sparken
LES OGSÅ: – Tålmodigheten med Dalglish varer ikke evig
LES OGSÅ: – Ikke på agendaen å skifte ut Kenny Dalglish

Klubbledelsen som den siste måneden har sparket seks sentrale personer i driften av klubben. Damien Comolli, Peter Brukner, Ian Cotton, Jean Crisp, Steven Turner og Nathalie Wignall har alle måttet forlate jobbene sine.

LES OGSÅ: Liverpool sparket sportsdirektør Comolli

– Gode prestasjoner, dårlige resultat
– Det har vært noen positive ting, men det har vært skuffende at prestasjonene ikke har ført til resultater. Men vi vil bare fortsette. Når du også ser på sesongen før, da vi var ute av begge cupene i januar og da jeg kom inn var vi bare fire poeng unna nedrykk, så har det ikke vært så ille. I ligaen har vi ikke fått hva vi har fortjent utfra prestasjonene og i cupene har vi bare tapt en kamp. Det er heller ikke så ille, oppsummerer Dalglish ifølge Sky Sports.

Søndag kom også meldingene om et drastisk kutt i midler til spillerkjøp.

Liverpool har brukt over en milliard kroner på Andy Carroll, Luis Suarez, Stewart Downing, Jordan Henderson, Charlie Adam og Jose Enrique etter at Dalglish overtok sjefsstolen.

Foran neste sesong vil han ifølge rapportene få rundt 200 millioner kroner til å forsterke laget, og for disse pengene forventer de minst fire spillere.

Det er altså ikke rom for store kjøp for Dalglish i sommer. Dersom han fortsatt har managerjobben når han kommer hjem fra USA.