Ryder Hesjedal (Foto: LUK BENIES/Afp)
Ryder Hesjedal (Foto: LUK BENIES/Afp)

Oppgitt Hesjedal: – Man må respektere Maglia Rosa

Ryder Hesjedal dro i den rosa ledertrøya da han følte seg innestengt.

Frosinone (TV 2 Sporten): Det ble en svært hektisk avslutning på den 9. etappen i Giro d'Italia. Da det gjenstod ca. 7 kilometer prøvde sammenlagtfavoritt Joaquim Rodriguez å støte fra hovedfeltet. Det gjorde at spurtlagene aldri klarte å kontrollere feltet inn mot målgang i Frosinone.

Mark Cavendish og Matt Goss kom seg i posisjon én kilometer fra mål, men en skarp venstresving 300 meter før mål ødela for de to spurtkanonene. Filippo Pozzato gikk i bakken, og italienerens fall forplantet seg bakover i feltet.

LES: Alexander Kristoff unnslapp velt, men feilet i spurten

Beholdt ledertrøya
Ryder Hesjedal trillet i mål på 7. plass og beholdt den rosa trøya. Kanadieren fikk også merke den hektiske avslutningen på kroppen.

Da 13 kilometer gjenstod følte Hesjedal at han ble presset og innestengt av en Farnese-Vini-rytter. En tydelig oppgitt Hesjedal pekte på og dro i den rosa trøya for å fortelle resten av feltet hvem som er sjefen.

– Jeg ba om litt plass. Det var en rytter som kom borti styret mitt. Jeg skjønner at man har lyst til å vinne, men man må respektere det laget som jobber i tet og har Maglia Rosa, sier Hesjedal.

– Er det noen lag som er mer respektløse enn andre?

– Nei, jeg sier ikke at noen er respektløse, men folk må være klar over hva de gjør, sier Hesjedal.

LES: Dette er «prinsen» som trollbinder tidligere dopere og hele sykkelsirkuset

Skjønte at det ville gå galt
Kanadieren lå langt fremme i hovedfeltet før den siste svingen.

– Jeg kunne forutse at noen ville velte. Jeg visste at svingen var der, og holdt meg unna trøbbel på venstresiden.

– Hva synes du om å plassere en 90-graders sving rett før mål?

– Arrangørene gjør sitt beste for å utvikle løypen. Det er aldri perfekt, men vi vet jo hva vi gjør der ute. Av og til går det bra, andre ganger ikke, sier Hesjedal.