sentralafr-svensk-drap - Svenske siktet for sentralafrikansk massedrap

En svenske som driver en safari- og jaktpark i Den sentralafrikanske republikk, er siktet for drapene på 13 gruvearbeidere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Likene ble funnet i nærheten av safariparken.

25-åringen ble pågrepet i slutten av mars, men først nå er det tatt ut siktelse mot ham. Han har fått oppnevnt advokat, og den svenske ambassaden i nabolandet Kongo har sendt ansatte for å følge saken.

– De har besøkt ham, og han har det etter omstendighetene bra, forteller talsperson Camilla Åkesson Lindblom i det svenske utenriksdepartementet.

En brite som jobbet i parken, er også fengslet i saken. Han hevder det var de ansatte i parken som fant likene, og meldte fra til myndighetene. Da han og svensken reiste til hovedstaden Bangui for å svare på spørsmål i saken, ble de begge arrestert, skriver avisen The Daily Telegraph.

Briten hevder de er utsatt for en lokal svertekampanje.

Menneskerettsorganisasjonen Human Rights Watch har tidligere opplyst at de tror opprørsgruppen Herrens motstandshær (LRA), ledet av Joseph Kony, står bak drapene.

– Ofrene ble slått i hjel med macheter og trestokker. Noen var bundet, andre tvunget til å kle seg nakne før de ble drept, skriver organisasjonen på sine hjemmesider. (©NTB)