eck (Foto: Nick Potts)
eck (Foto: Nick Potts)

Villa sparker McLeish

Ferdig i klubben etter kun én sesong.

Skotske Alex McLeish måtte nøye seg med én sesong som manager for Aston Villa.

Mandag ettermiddag melder Aston Villas hjemmesider at manageren er fristilt fra sin kontrakt med klubben med umiddelbar virkning.

To poeng unna Championship
«Aston Villa kan i dag bekrefte at kontrakten til manager Alex McLeish har blitt terminert med umiddelbar virkning. Klubben er skuffet over sesongens resultater, innsats og de signalene dette har sendt ut til fansen», skriver klubben i den offisielle uttalelsen.

53 år gamle McLeish tok over jobben i Birmingham-klubben under særdeles kontroversielle omstendigheter i 2011. Fansen slet fra første sekund med å akseptere at Glasgow-mannen kom direkte fra jobben som trener for byrival Birmingham City.

Les også: Aston Villas marerittsesong: – Det er som en flyulykke

Elendige sportslige resultater hjalp ikke akkurat på. Tapet for Norwich i siste seriekamp gjorde at Villa endte på 16. plass - kun to poeng unna direkte nedrykk.

Poengfangsten på 38 poeng hadde for øvrig endt med nedrykk i 2010/2011-sesongen.

Pratet ikke med sjefene
Lokalavisen Birmingham Mail skrev mandag morgen at klubbformann Randy Lerner planla å holde møter med McLeish i dag. Utfallet var klart lenge på forhånd. McLeishs dager i klubben var talte.

De to skal kun ha kommunisert via SMS og mail den siste tiden.

«Styret ønsker å forsikre supporterne om vår bevissthet om at vi på alle måter forventer og fortjener mer - og at vi vil jobbe hardt for å forsikre oss om at dette skjer.

Vi ønsker å takke Alex for hans harde innsats og jobb gjennom sesongen. Nå rettes alt fokus rettet inn mot å bygge et best mulig grunnlag før den kommende sesongen», sier konsernsjef Paul Faulkner i en kommentar.

Alex McLeish (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)
Alex McLeish (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)