nsb3 (Foto: Politiet)
nsb3 (Foto: Politiet)

Tyven tømte offerets bankkonto på få minutter

Slik tømmer tyvene bankkontoen din.

Vi avslører her en metode som profesjonelle lommetyver bruker, for å tømme kontoen din før du knapt har rukket å oppdage at lommeboken din er borte.

Videoen over viser et ekte tyveri, og gir et unikt innblikk i hvordan tyvene opererer.

Et overvåkningskamera har fanget opp hvordan et uskyldig offer blir observert mens hun kjøper togbillett fra en automat. Den «helt vanlige mannen», som står noen meter bak og observerer mens hun betaler med kort og taster pin-koden, er en profesjonell lommetyv.

Se også: Her blir lommetyven tatt på fersken

Fem samarbeidet om tyveriet

– Dette er første steg, forklarer Thomas Stange, etterforsker i politisamarbeidet Grenseløs.

Så snart tyven har registrert og notert koden, slår han seg sammen med fire andre samarbeidspartnere. Alle følger etter offeret, som skal inn på et tog.

Saken fortsetter under bildet.

nsb4 (Foto: Politiet)
nsb4 (Foto: Politiet)

Før offeret har kommet seg på toget, er en av gjerningsmennene allerede der inne for å lage kø. To gjerningsmenn til løper også inn for å lage kø.

En fjerde gjerningsmann går i mellom, og stjeler lommeboken fra offeret. En femte gjerningsmann står rett bak, han mottar tyvegodset og løper bort fra perrongen.

Les også: Thomas ble rundtstjålet på eget nachspiel

Tok ut penger rett etterpå

nsb-tyveri (Foto: Politiet)
nsb-tyveri (Foto: Politiet)

Det hele er over på noen sekunder. Alle gjerningsmennene går av toget før dørene lukkes. På vei ut fra togstasjonen, møtes tyvene og fordeler kortene seg imellom.

– Like etterpå ser vi her en av gjerningsmennene som står og tar ut penger fra fornærmedes konto. Vi har flere forhold hvor det er både 20.000 og 30.000 kroner som har blitt tatt ut fra kortene. Ofrene har gjerne flere kort, som alle blir tømt, forteller Stange.

Trenger du vår hjelp? Send en mail til hjelperdeg@tv2.no

Følg oss på Facebook og Twitter