terror-evenmo-2 - Fant redningen i Reiulf

Med skuddskade i leggen var det umulig for Ane Kollen Evenmo å svømme til land. Mens mye annet er visket ut av minnet, husker hun at hun sprang og sprang. Båten Reiulf ble redningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Men faren var ikke over da hun ble heist opp i båten. Problemer med motoren gjorde at de måtte ro. Etter en del uenighet, kom de i gang. Noen av dem som var om bord, var preget av panikk. En gutt ville hoppe i vannet igjen, han mente det var like greit å drukne.

– Jeg kastet meg over beina hans. Det var flere som hadde panikk i båten, fortalte 18-åringen da hun vitnet i terrorsaken mandag.

Så fikk hun øye på det hun trodde var en politimann. Kanskje vinket hun til ham. Men de andre ropte «Det er ham! Det er han som skyter!».

– Jeg hadde ikke skjønt at det var noen som drepte noen, da ville de vel ha skutt andre steder enn i foten. Men så rettet han våpenet ned mot båten, forklarte Evenmo. Hun husker at han var svært rolig til å gjøre noe så grusomt.

Alle la seg helt flate i båten. Kjempehøye lyder hørtes da kulene traff båten, som var av metall. Hun var bekymret fordi de lå med hodene vendt mot øya. Men det ble ikke tid til å snu seg. Hvor lenge hun lå nedi båten vet hun ikke, men for 18-åringen føltes det som en evighet. (©NTB)