Alexander Kristoff (i hvit og rød drakt) unnslipper en velt like før målgang, men ble nummer seks på den 9. etappen i Giro d'Italia. (Foto: TV 2)
Alexander Kristoff (i hvit og rød drakt) unnslipper en velt like før målgang, men ble nummer seks på den 9. etappen i Giro d'Italia. (Foto: TV 2)

Alexander Kristoff unnslapp velt, men feilet i spurten

Ny spurt i Giro d'Italia med massevelt.

San Giorgio del Sannio (TV 2 Sporten): De siste ti km før mål på den niende etappen inneholdt tre mindre bakker, som kunne brukes til å stikke fra hovedfeltet og snyte spurterne for en etappeseier.

Lotto-Belisols Dennis Vanendert var førstemann som forsøkte seg på dette, men han ble raskt tauet inn igjen. Matteo Rabottini (Farnese Vini) mislyktes også. Katjusja ville også være med på moroa og sendte av gårde Joaquim Rodriguez, som kunne ta ledertrøyen med full klaff.

Spanjolen ble innhentet og med halvannen km igjen var det Greenedge som dro feltet for å sette opp spurten for Matt Goss. Alexander Kristoff kjørte taktisk bra og hang godt med. Mark Cavendish kom seg også i tet igjen.

En velt i siste sving sendte derimot flere ryttere, blant annet Mark Cavendish og Matt Goss i bakken. Kristoff unnslapp, men ble sperret inne i spurten og måtte se fem andre foran seg i mål.

Vinneren ble Movistars spanjol Francisco Ventoso. Ryder Hesjedal beholdt den rosa ledertrøyen.

Se spurt og velt øverst i artikkelen

Giro d'Italia: Sendeskjema | Etapper | Historikk | Lag/Ryttere

- Jeg kom veldig bra inn i svingen, men blir sperret av velten og måtte bremse. Da hadde jeg ikke krefter til å gå på igjen da spurten gikk, sa Kristoff til TV 2 etter målgang.

Det var nesten dømt til å bli en velt i den svingen.

- Jeg hadde sett meg ut denne etappen og hadde håpet at jeg skulle gjøre det bedre. Men da jeg måtte bremse, var det håpløst. Det var nesten dømt til å bli en velt i den svingen. Det var i hvert fall ikke min skyld og jeg krasjet ikke. Men de tok nok den svingen raskere enn de kunne forvente at skulle gå bra.

Filippo Pozatto tok på skylden for velten. Han dro med seg kameraten Goss og forstyrret Cavendish kraftig.

– Jeg ble redd og bremset. Jeg håper at ingen ble skadet, sa Pozatto.

Etapperesultater:
1. Francisco José Ventoso Alberdi (Spa) Movistar Team 3:39:15
2 Fabio Felline (Ita) Androni Giocattoli
3 Giacomo Nizzolo (Ita) RadioShack-Nissan
4 Damiano Caruso (Ita) Liquigas-Cannondale
5 Daniel Schorn (Aut) Team NetApp
6 Alexander Kristoff (Nor) Katusha Team
7 Ryder Hesjedal (Can) Garmin - Barracuda

Kan du skape et vinnerlag? Spill Giro-manager her!