OVERTAR WOLVES: Ståle Solbakken. (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)
OVERTAR WOLVES: Ståle Solbakken. (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)

Ståle Solbakken presentert som Wolves-sjef: – Jeg kommer ikke til å kjøpe ti nordmenn

Ståle Solbakken er offisielt presentert i Wolves og har møtt spillerne på treningsanlegget Compton Park.

Molineux/Bergen (TV 2 Sporten): Offisielt vil Solbakken starte på jobben som Wolves-manager 1. juli. Det er imidlertid forventet at 44-åringen vil starte jobben med spillerlogistikken umiddelbart.

LES OGSÅ: Solbakken skrev under for Wolves: – Jeg er henrykt over å få denne muligheten
VIDEO: Se TV 2 Sportens intervju med Ståle Solbakken i videovinduet øverst i saken!

Solbakken har skrevet under på en 12 måneder lang rullerende kontrakt – ikke ulik den Sir Alex Ferguson har i Manchester United. En såkalt «rullerende kontrakt» innebærer at en av partene må si den opp dersom den ikke automatisk skal forlenges.

Mandag ble nordmannen presentert for pressen.

– Vi ser etter gode spillere. Hvilket land de kommer fra har ingenting å si. Men jeg kommer ikke til å kjøpe ti nordmenn

– Jeg har godt en hard medieskole, så dette gikk helt greit, sier Solbakken til TV 2 Sporten etter å ha blitt presentert for engelske medier.

– Overrasket over at dette tilbudet dukket opp?

– Tja, de som gjør god research legger kanskje ikke vekt på alt som skjedde i Köln. Dette var en god mulighet. Det var veldig spennende tilbud og jeg følte jeg ikke kunne si nei, sier Solbakken.

– Fikk du tilbud fra mange andre klubber?

– En del klubber var interessert i forskjellige land. Men det var dette som føltes litt ekstra. Det er stort for meg å komme til England og går jeg tilbake til barndommen så tenker jeg jo at dette føles litt uvirkelig, sier Solbakken.

Klubben mener den ikke tar noen risiko når de nå satser på Solbakken som manager.

– Vi ser ikke på det som en stor risiko. Ståle har anbefalinger fra den nåværende landslagssjefen. Jeg tror vi har fått en veldig dyktig manager, sier Wolves-direktør Jez Moxey til TV 2 Sporten.

God dialog
På pressekonferansen sier Solbakken at dialogen med Wolves har vært utmerket.

– Vi hadde noen intense samtaler i én uke, og jeg hadde ikke tatt denne jobben dersom jeg ikke hadde sett at denne klubben har ambisjoner. Jeg har vært på treningsanlegget og målet for neste sesong er å rykke opp igjen. Jeg er stolt over å komme til en en så stor og tradisjonsrik klubb, sier Solbakken, og slår fast:

– Mitt første Wolves-minne var i 1976 eller 77 hvor min lille by i Norge spilte mot Kenny Hibbitt og de slo oss 6-0. Vi forventer ikke å vinne 6-0 i hver kamp, men jeg lover alle at vi skal gi alt fra dag én.

VIDEO: Se TV 2 Sportens intervju med Ståle Solbakken i videovinduet øverst i saken!

solbakkenpk
solbakkenpk

– Henter ikke ti nordmenn
Wolves kan komme til å miste en del spillere etter nedrykket, og disse må erstattes.

Solbakken bekrefter at han allerede er i gang med jakten på nye spillere.

– Vi ser etter gode spillere. Hvilket land de kommer fra har ingenting å si. Men jeg kommer ikke til å kjøpe ti nordmenn, understreker Solbakken, som selvsagt fikk med seg thriller-avslutningen i Premier League søndag kveld, som endte med gull til City.

– Alle managere i verden ønsker å trene et lag i Premier League, og her er selvsagt ikke jeg annerledes. Min eldste sønn er City-supporter og ringte meg i går og spurte om jeg hadde sett kampen. Det var en fantastisk avslutning på en fantastisk sesong, sier Solbakken.

Snakket med Connor
Med seg i trenerteamet får Solbakken med seg Terry Connor. Han har vært vikarmanager siden Mick McCarthy fikk sparken i februar.

– Jeg snakket med ham en halvtimes tid tidliger i dag og han er motivert og klar. Det som er viktig i fotball er at alle går i samme retning. Det var ikke tilfellet i den forrige klubben jeg var i. Går ikke alle i samme retning i klubben kan det bety slutten, sier Solbakken.

Administrerende direktør Jez Moxey åpnet pressekonferansen på Molineux med å ønske Solbakken velkommen på norsk.

– Ståle er en vinner med fem seriegull i FC København og en mann som bringer besluttsomhet til klubben. Vi har visst om Ståle i lang tid, lenge før han gikk til Köln. Valget stod mellom Terry Connor og Ståle, og etter intervjuene med Ståle falt valget på ham. Han er en vinner og vi ser virkelig frem til neste sesong, sier Wolves-direktøren.

Se Wolves-direktøren snakke norsk her (artikkelen fortsetter under videovinduet):

616102

Starter 1. juli
Solbakken skrev under på kontrakten med Wolves fredag, men møtte pressen for første gang for første gang for å fortelle om sine ambisjoner med den nybakte Championship-klubben på pressekonferansen mandag.

Lokalavisen Express & Star skriver at Solbakken ankom Molineux mandag morgen klokken 09.00 og ble presentert for spillerne, som tapte sin siste kamp i Premier League denne sesongen 2-3 mot Wigan.

– Jeg har alltid drømt om å spille eller være trener i England, sier Solbakken til klubbens hjemmeside.

Og legger til:

– Som spiller var jeg ikke her lenge, så forhåpentligvis så kan jeg bli værende her som manager i en god stund lenger, fortsetter han.

Solbakken var aldri i tvil om å takke ja da tilbudet fra Wolves dukket opp.

– Det en klubb med store tradisjoner og som skandinaviske fotballfans har fulgt i en lang tid. Ut i fra det jeg har sett så langt, og etter å ha snakket med klubbdirektøren og styrelederen, så er dette en god plass å være. Selv om resultatene denne sesongen ikke var så gode mener jeg klubben har et stort potensial og jeg ser virkelig frem til å jobbe her, lyder det fra Solbakken.

LES OGSÅ: Alsaker: – Litt overraskende at det dukker opp et tilbud så raskt
LES OGSÅ: Engelske aviser: – Hvem er Solbakken?

Se intervju med Solbakken i videovinduet (artikkelen fortsetter under videovinduet):

616103

Fansen fornøyd
Den tidligere FC København-treneren kommer til Wolves fra jobben i Köln, som han fikk sparken fra i april.

Formann i Wolverhamptons norske supporterklubb Viking Wolves, Svein Solberg, er fornøyd med ansettelsen av Solbakken.

– Så fantastisk at Wolves tør å satse på Solbakken. Vi nordmenn vet hva han står for, og vi håper han kan overføre sin fotballfilosofi til Wolves-spillerne, sier Solberg til TV 2 Sporten.