moro zombieinvasjon
moro zombieinvasjon

Zombie-invasjon lærer filippinere å trene

Motivasjonen er sjelden større enn når du løper for livet.

Enten du er blant de som svettet Oslo rundt denne helgen, eller blant de som knapt fikk med seg at det var Holmenkollstafett, har du helt sikkert en erfaring eller to når det gjelder treningsmotivasjon.

For det har seg jo slik at de aller fleste som velger å sitte hjemme og se på TV, istedet for å løpe land og strand rundt for å komme i form, rett og slett ikke er spesielt motiverte for trening.

I og for seg er jo ikke det så rart heller, for man har ganske få umiddelbare negative konsekvenser av å bøtte ned halvannen liter cola, mens man drar seg på sofaen en lørdags ettermiddag.

Når trening redder liv

Men her har filippinerne funnet en løsning som norske helsemyndigheter kanskje kunne ta til seg.

Folk løper nemlig sjelden fortere og mer intenst enn når det handler om overlevelse.

Derfor arrangeres det årlig i filippinene et løp som har fått det inspirerende navnet "Outbreak Manila".

Og her er det kun én ting som gjelder, nemlig å unnslippe de 200 sultne zombiene som står klare langs løypa.

Instinktene slår inn

- Det handler om å tenke på seg selv og overlevelse. Selv om du er sammen med venner handler det bare om deg selv, forteller en andpusten deltaker i videoen under.

Totalt 5000 vettskremte filippinere fikk testet overlevelsesevnene sine, og kjent på hvorvidt de ville hatt en sjanse hvis zombiene faktisk invanderte på ordentlig.

- Hvis du er godt trent vil du sannsynligvis overleve. Men hvis du bare er normalt trent er det en sjanse for at du fort blir tatt, forteller en annen deltaker.

Så der har du kanskje noe å tenke på mens du tar en titt på videoen under og legger ekstra godt merke til Michael Jackson-zombien, som sikkert ga barna en ekstra støkk.

Enden er nærmere enn i gårOg sannelig dukker det ikke også av og til opp en fyr som har sansen for litt dramatisk romantikk.

Under fjorårets zombie-angrep fant nemlig John Funtanilla det for godt å fri til kjæresten sin Jaja Biscocho under selve løpet.

Hvordan det gikk kan du se i videoen under.

Bedre sent enn aldri

Følg Nårje på Facebook. Klikk her!

Få også med deg Nårje på Twitter. Klikk her!

Vil du ha den beste humoren fra nettet? Klikk her og få daglige smil!

Husk å melde deg på Torsdag kveld fra Nydalen på Facebook. Klikk her