Den kanadiske serieregissøren Milan Cheylov besøkte «Hotel Cæsar».
Den kanadiske serieregissøren Milan Cheylov besøkte «Hotel Cæsar».

Stjerneregissør besøkte Hotel Cæsar

– Jeg har mye å lære av en dramaserie som har gått i 14 år.

Kanadiske Milan Cheylov, med en imponerende CV bak seg, delte sin suksessoppskrift med ansatte i «Hotel Cæsar» og søsterselskapet Rubicon.

Cheylov har jobbet som regissør og produsent på flere kassasuksesser som «24», «Boardwalk Empire», «Dexter», «Prison Break» og «Touch» som i disse dager sendes på TV 2.

– Mye å lære

Regissøren delte gladelig sine erfaringer med «Hotel Cæsar»-skuespillere, regissører og produsenter. Selv om budsjettene er av en annen skala, kunne Cheylov se mange likhetstrekk mellom «Hotel Cæsar» og produksjoner som «24».

– Det handler om det samme, og jeg tror jeg har mye å lære av en dramaserie som har gått i snart 14 år. «Hotel Cæsar» og «24» har begge vært en suksess fordi seriene treffer mennesker, og de menneskene vil invistere tid i karakterene, sier Cheylov.

Cheylov som kun er på en kort norgesvisitt, utelukker ikke en tilbakekomst for å jobbe tettere på norsk tv-produksjon.

– Jeg synes Norge er et fantastisk land, og jeg kommer gjerne tilbake for å jobbe mer med dere, avslører Cheylov. Han kunne også røpe at hovedrolleinnehaver i «24», Kiefer Sutherland var av de mest dedikerte skuespillerne han har jobbet med, og la hele sitt hjerte i rollen som Jack Bauer, avslutter han.

Manusredaktør og regissør Mathias Calmeyer har lang fartsid blant annet fra «Hotel Cæsar» og «Himmelblå», og lot seg imponere av Cheylov.

– Først og fremst har serier som «24», de samme utfordringer som «Hotel Cæsar» har. Budsjettene er forskjellig, men vi jobber ut ifra de samme kriteriene. Det handler om å lage historier for, og om mennesker. Finne det som berører oss mennesker, forteller han.

– Det er imponerende å holde ut så lenge i denne bransjen, og i tillegg fortsatt ha entusiasmen og energien i behold.

– Vi vil hele tiden forbedre oss

Showrunner Arne Berggren kjente seg igjen i mange av Cheylovs beskrivelser, og mener «Hotel Cæsar» beveger seg i riktig retning.

– Vi har gode seertall om dagen, og vi har gode historier på både papir og skjerm, forteller Berggeen.

– Vi vil hele tiden forbedre oss, og besøket fra Cheylov er et av mange tiltak vi gjør for å inspirere de dyktige folkene rundt oss. Cheylov har lang fartstid med mange vellykkede dramaproduksjoner bak seg, og jeg tror alle som var tilstede får lyst til å bli enda bedre, avslutter Berggren.

Følg «Hotel Cæsar» på Facebook!

Se «Hotel Cæsar» på TV 2 mandag til torsdag klokken 19.30.

Les mer om «Hotel Cæsar» her.