terror-vitne-uteng - Skutt på flukt, svømte for livet

I vill flukt fra teltplassen ble Silja Kristianne Uteng (21) skutt av Anders Behring Breivik, uten å forstå at det var det som hadde skjedd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det var fullstendig kaos. Mens jeg løp, smalt det i armen. Jeg trodde jeg kunne ha snublet i en teltbardun, men slo det fra meg fordi det gjorde veldig vondt, sa Uteng da hun mandag morgen ga Oslo tingrett sitt vitneprov fra Utøya 22. juli.

Hun berget livet etter å ha flyktet fra teltplassen, der hun lå og sov i teltet sitt og ble vekket av skuddene som gjallet over plassen. Skuddskaden i armen ble hun ikke oppmerksom på før hun hadde funnet seg et skjulested nedenfor Kjærlighetsstien sør på Utøya og så at hun hadde hull i jakkeermet og at hun blødde.

– Jeg hørte lydene mye nærmere, og det var sikkert da jeg skjønte at faren kom nærmere. Da gikk jeg ut i vannet og svømte for livet, sa Uteng.

Mandag skal retten høre fire skadde fra teltplassen forklare seg. De fire er Silja Kristianne Uteng, Lars Grønnestad, Frida Holm Skoglund og Ane Kollen Evenmo. De ble alle skutt av Anders Behring Breivik på Utøya 22. juli, men kom fra hendelsen med livet i behold.

Den femte personen som skal forklare seg i retten, som ikke er navngitt i tiltalen, berget livet ved å gjemme seg på en klippe på nordsiden av øya. (©NTB)