Kvinne risikerer åtte års fengsel for voldtektsbløff

En 22 år gammel kvinne risikerer opptil åtte års fengsel for å ha bløffet om at hun ble voldtatt av tre menn. Kvinnen har erkjent at det ikke fant sted noen voldtekter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kvinnen har forklart seg om minst fem forskjellige voldtekter og navngitt tre personer som voldtektsmenn. Dette er tre unge menn som hadde voldtektsanklagene hengende over seg i lengre tid, skriver Bergensavisen.

Hun er tiltalt for falsk forklaring og for anmeldelse av handlinger som ikke er begått. Blir hun dømt, er minimumsstraffen seks måneder i fengsel.

Disse tre mennene møter som vitner i retten når saken mot kvinnen starter i Nordhordland tingrett tirsdag. Kvinnen er tiltalt for falsk forklaring og for anmeldelse av handlinger som ikke er begått. Hvis hun blir dømt, er minimumsstraffen seks måneder i fengsel. Hun kan risikere opptil åtte års fengsel.

Statsadvokat Benedicte Hordnes beskriver saken som «forferdelig alvorlig».

De tre mennenes bistandsadvokat Anette Vangsnes Askevoll sier at de er svært glade og lettet over at kvinnen har erkjent at voldtektene aldri fant sted. Ingen av mennene kjente kvinnen eller hverandre fra før.

– Vi vil be om erstatningskrav og oppreisningskrav begrenset til 150.000 kroner for hver av de tre, sier Askevoll.

Den tiltalte kvinnens forsvarer ønsker ikke å kommentere saken. (©NTB)