ny3-nepal-flystyrt-F - Danske kjærester overlevde flystyrt i Nepal

Et dansk par er blant de seks som på mirakuløst vis overlevde da et fly med 21 personer om bord krasjet i en fjellvegg i Nepal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi fløy lavt og svært tett på et fjell. Plutselig smalt vingen inn i fjellet. Og så styrtet vi, forteller 29-årige Emilie Jørgensen til danske medier. Verken hun eller kjæresten Andreas Rasch fikk alvorlige skader i den dramatiske ulykken.

Flyet, et tomotors Dornier 228 propellfly fra selskapet Agni Air, styrtet i en fjellvegg da det skulle gå inn for landing ved flyplassen i Jomsom, nær fjellområdet Annapurna som er populært blant fotturister. 15 personer omkom i flystyrten, blant dem de to pilotene, opplyser nepalsk politi.

Det danske paret satt bakerst i flyet og dermed like ved utgangen. Men for å komme seg ut måtte de krabbe og tråkke over hender og hoder, forteller 29-åringen.

Ifølge en talsmann for nepalsk politi hadde flyet 18 passasjerer og en besetning på tre om bord. De fleste av passasjerene var indiske pilegrimer.

Vrakdelene lå strødd rundt flyplassen etter ulykken. Seks personer overlevde på «mirakuløst vis», opplyser politiet. Blant de seks er ifølge flyselskapet de to danskene, en flyvertinne og to barn.

– Tilstanden deres er stabil, opplyste Agni Air mandag.

Mandagens ulykke er den siste i en rekke flyulykker i Nepal de siste årene. 18. oktober i fjor omkom alle de seks som var om bord, da et militærfly styrtet i et jaktreservat. Måneden før omkom 19 personer da et fly med turister på sightseeing rundt Mount Everest styrtet utenfor hovedstaden Katmandu.

Også i 2010 var det flere alvorlige ulykker. (©NTB)