jordbruksoppgjøret-sp - Bruddet med bøndene svir for Senterpartiet

Flere fylkesledere i Senterpartiet (Sp) mener bruddet i jordbruksoppgjøret ikke ser bra ut for partiet. Andre mener bøndene stiller urimelige krav.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er klart at bruddet svir, og det er en svært beklagelig situasjon, sier Tore-Jan Gjerpe, fylkesleder i Finnmark Sp til Nationen.

Fylkesleder i Oppland, Ivar Odnes, sier de har vært misfornøyde i fylket med at staten ikke fikk på plass en avtale som gjorde at organisasjonene ville forhandle.

– Retorikken har vært for optimistisk fra våre folk i Landbruksdepartementet. Regjeringen la opp til et høyt forventningsnivå i næringen med landbruksmeldingen, sier Odnes.

Fylkeslederen i Hordaland beklager overfor bøndene at det ikke blir forhandlinger.

– På vegne av bøndene vil jeg beklage at det ikke blir forhandlinger. Det ville vært mer å hente. Jeg har forståelse for forventningene til bøndene, og at de er utålmodige, og skulle ønske vi hadde oppnådd et bedre tilbud, sier Jostein Ljones i Hordaland.

Flere fylkesledere fra partiet kaller likevel tilbudet fra staten et akseptabelt utgangspunkt, og mener bøndene er for kravstore.

– Det er ikke Sp som bremser regjeringen, og jeg synes fagforeningene krever vel mye. 50.000 kroner er altfor mye. En kan forstå at de ønsker å få samme inntekt som andre, men de kan ikke vente at vi skal klare å tette gapet i en jafs, sier Gunn Iversen Stokke i Sør-Trøndelag Sp. (©NTB)