Se Ronaldo sette scoringsrekord da Real tok poengrekord

Cristiano Ronaldo er førstemann som har scoret mot alle de andre La Liga-lagene i en og samme sesong.

Cristiano Ronaldo etter at han scoet mot Mallorca i sesongens siste kamp. (Foto: JAIME REINA/Afp)

Seriemester Real Madrid stoppet på pene 100 poeng med søndagens 4-1-seier hjemme mot Mallorca i siste runde av spansk 1. divisjon. Det er ny poengrekord.

José Mourinhos mannskap har vært regelrett utilnærmelig i hjemlig serie denne sesongen. Ingen spansk klubb hadde noen gang tatt tresifret antall poeng før Real Madrid klarte bragden søndag.

I tillegg satte fotballstjernen Cristiano Ronaldo ny rekord med sin åpningsscoring etter 18 minutter mot Mallorca. Portugiseren er alene om å ha gjort mål mot alle lag i en og samme sesong. Totalt ble det 46 seriemål, mot toppscorer Messis 50.

Se scoringen øverst i artikkelen

Senere doblet Karim Benzema til 2-0 før pause. I annen omgang scoret Mesut Özil to ganger, mens Gonzalo Castro scoret Mallorcas reduseringsmål.

Real Madrid scoret 121 seriemål denne sesongen. Også det er ny rekord. Klubben vant til slutt serien med ni poeng mer enn serietoer Barcelona.

Villarreal har i de siste sesonger kjempet helt i toppen i spansk toppdivisjon, og spilt jevnlig i mesterligaen. Søndag rykket «den gule ubåten» ned med 0-1-tapet hjemme mot Atlético Madrid.

Europaligahelten Radamel Falcao scoret kampens eneste mål to minutter før slutt.

Siden Zaragoza vant 2-0 mot Getafe på fremmed gress, må Villarreal ta den tunge veien ned til nivå to.

Pengesterke Málaga tok den viktige fjerdeplassen med 1-0-seier hjemme mot nedrykksklare Sporting Gijón. Målet til Salomón Rondón gjør at klubben fra Sør-Spania er sikret kvalifisering til Mesterligaen neste sesong. (©NTB)