Mats Trygg, Per Åge Skrøder og Morten Ask (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Mats Trygg, Per Åge Skrøder og Morten Ask (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Thoresen etter hockeysjokket: – Vi knakk sammen i latter

Norge slo Tyskland sønder og sammen i Globen, men landslagssjef Roy Johansen holdt seg til manuskriptet.

Norge -Tyskland 12-4

Stockholm (TV 2 Sporten): De norske hockeygutta hadde med seg masse selvtillit inn mot søndagens kamp mot Tyskland, etter at Latvia ble slått 3-0 lørdag.

Etter Norges utrolige forestilling i Globen spørs det om selvtilliten blir tatt til uante høyder for våre menn, og om det overhodet finnes selvtillit igjen i den tyske troppen, for Roy Johansens mannskap endte opp med å slå Tyskland 12-4.

Tre på seks minutter
Allerede etter to minutter hadde Patrick Thoresen sendt Norge opp til 2-0, og fire minutter senere sørget Martin Røyrmark for nok en scoring, noe som førte til at tyskerne valgte å bytte målvakt.

Deretter fulgte noen langt roligere minutter, før det hele braket løs igjen i andre periode.

Utrolig periode
Sirkuset startet etter 24 minutter, da Lars Erik Spets satte inn 4-0. 11 minutter senere hadde de norske gutta plassert pucken i mål fem ganger til.

Mats Trygg (Foto: JONATHAN NACKSTRAND/Afp)
Mats Trygg (Foto: JONATHAN NACKSTRAND/Afp)

Juha Kaunismäki, Jonas Holøs, Patrick Thoresen, Per-Åge Skrøder og Mats Trygg scoret i tur og orden mellom svimle tyskere, før en av de svartkledde klarte å få pucken i motsatt mål, til pauseresultat 9-1.

Pøste på mot slutten
Norge var likevel ikke ferdige med å ydmyke laget som før kampen lå tredje sist i puljen, for etter 44 sekunder av tredje periode var Per-Åge Skrøder i gang med å terrorisere tyskerne igjen, og la på til 10-1.

Tyskland reduserte nok en gang etter det, men Mads Hansen var frempå bare minutter senere for å legge på til 11-2, før tyskerne satte inn sitt tredje mål.

Norges siste mål ble scoret av Mats Trygg, som sørget for 12-3 med sin andre scoring for kvelden, mens det ble en siste redusering helt på tampen da Norge havnet to mann i undertall etter utvisninger

Måtte le av sjefen
Patrick Thoresen var blant Norges mest fremtredende spillere mot Tyskland, og er nå blant spillerne i mesterskapet som har plukket flest målpoeng.

Etter kampen følte han seg likevel nesten målløs.

– Jeg er nesten tom for ord. Det er jo vanvittig å vinne mot Tyskland, og på denne måten. Vi måtte nesten le litt av Roy Johansen, for etter hver periode pleier han å si til oss at vi har skaffet oss et godt utgangspunkt. Når han sa det på 9-1 så knakk vi sammen i latter, sier Thoresen til TV 2 Sporten.

Se reportasje fra Globen i videovinduet øverst i saken!

Roy Johansen (Foto: JONATHAN NACKSTRAND/Afp)
Roy Johansen (Foto: JONATHAN NACKSTRAND/Afp)

– For din del så ser jeg at du har fem mål og syv assist så langt i mesterskapet. Hvordan er det mulig?

– Vi hadde mange målscorere i dag. I dag var selvtilliten der, og målene bare rant inn, forklarer Russlandsproffen.

– Jeg har hørt at faren din danset under kampen, så glad var han.

– Det er jeg veldig glad for at jeg ikke så, svarer Patrick når han får høre om reaksjonen til pappa Petter.

Patrick Thoresen (Foto: PETR JOSEK/Reuters)
Patrick Thoresen (Foto: PETR JOSEK/Reuters)

– Vanvittig innsatsvilje
Forsvarsbautaen Jonas Holøs har begynt å lure på hva lagkameratene faktisk skjuler under de velpolstrede draktene.

– Hva er det laget her laget av?

– Det er et godt spørsmål. Jeg begynner å lure litt selv. Det er en vanvittig innsatsvilje vi viser frem i dag. Jeg har nesten ikke ord, sier særpingen.

– Har tatt voldsomme steg
Sammen med Holøs har Mads Hansen sørget for poeng fra bakre linje for Norge, og er nå på topp fem i poeng blant backene i mesterskapet.

– Det er klart at det er veldig imponerende. Det er en utvikling vi har sett i flere år nå. Norsk ishockey har tatt voldsomme steg fremover, sier Hansen om innsatsen.

Lattermildt i boksen
Også Martin Røyrmark fikk pucken i mål, men hadde det kanskje like gøy da han satt på benken.

– Det var vanvittig moro. Vi satt der i boksen og så på hverandre, og begynte å le da det ble 5-0 og 6-0. Vi skjønte det nesten ikke, sier han til TV 2 Sporten.

Styrer mot kvartfinale
Roy Johansens menn ligger på fjerdeplassen som gir den siste billetten til kvartfinalene, med ti poeng. Det er fire poeng mer enn Latvia, som har én kamp mindre spilt og møter Danmark mandag.

Norge møter danskene tirsdag, og er med seier der garantert en plass i finalerunden.

Der venter trolig Russland, og kampen mot de hittil ubeseirede hockeygigantene spilles i så fall på selveste nasjonaldagen, 17. mai.