Heidi Løke og Györ spillerne depper etter mesterligafinaletapet for Buducnost. (Foto: TV 2)
Heidi Løke og Györ spillerne depper etter mesterligafinaletapet for Buducnost. (Foto: TV 2)

Györs rot på hjemmebane ble skjebnesvangert

Heidi Løke og Katrine Lunde Haraldsen kunne ikke hindre at Buducnost vant mesterligafinalen.

Buducnost-Györ 27-25 (Første kamp 27-29)

Ungarske Györ, som trenes av Karl Erik Bøhn og har Heidi Løke og Katrine Lunde Haraldsen på laget, maktet ikke å vinne håndballens gjeveste klubbturnering i lagets sjuende finaleforsøk.

Isteden ble det montenegrinske Buducnost som sikret seg den prestisjefylte seieren for aller første gang og kunne juble på hjemmebane.

Györ la selv grunnlaget for finalenedturen mot slutten av første kamp, da de mistet konsentrasjonen og lot Buducnost score tre kjappe, slik at det som kunne blitt en femmålsseier ble en tomålsseier.

Med tre minutter igjen av finalen ledet Buducnost, som er et fryktet hjemmelag, 25-24. Da glapp det for Györ og med minuttet igjen var de tre mål bak. Stjernen Anita Görbitz scoret på straffe, men ungarerne kom aldri nærmere og Buducnost vant på bortemålsregelen.

For Buducnost spilte målvakt Clara Woltering en god kamp, sammen med sjumålsscorer Radmila Miljanic. Stillingen til pause var 13-12.

Karl Erik Bøhn skal nå bli ungarsk landslagstrener på heltid og forlater et Györ, som nok lurer på hvordan de klarte å rote bort en finaleseier for sjuende gang i klubbens historie.

Tap for Viborg
Heller ikke Viborg hadde marginene på sin side i cupvinnercupen. Også der ble det ungarsk seier ved FTC Hungaria. Akkurat som i bortemøtet tapte Viborg 30-31. Søndag var Viborg i føringen mot slutten av kampen, men de holdt ikke helt inn.

– Dette var surt. Jeg har ikke ord for hvor skuffet jeg er. Vi feilet for mye i avgjørende situasjoner, sa landslagsspiller og banens beste Rikke Skov.

Den tidligere Byåsen-spilleren Marit Malm Frafjord er en av strekspillerne på Viborg. Søndag scoret hun fire ganger.

FTC Hungaria vant cupvinnercupen også sist sesong. Viborg vant mesterligafinalen i både 2009 og 2010.