Klarer Vincent Kompany & co å forsvare Premier League troféet? (Foto: JON SUPER/Ap)
Klarer Vincent Kompany & co å forsvare Premier League troféet? (Foto: JON SUPER/Ap)

– Nå skjer miraklene på andre siden av Manchester

Roberto Mancini og Vincent Kompany har vippet Manchester United ned fra tronen.

Manchester (TV 2 Sporten): En smilende Roberto Mancini med et italiensk flagg rundt halsen tok med seg Vincent Kompany og Premier League-pokalen inn i presserommet på Etihad Stadium.

City-bossen har sjarmert pressen, spilt et psykologisk spill og er den første manageren i klubben på 44 år til å vinne ligaen.

– Det var en gal avslutning på en gal sesong. Jeg har aldri sett en avslutning som dette, smiler Mancini lurt mens han tar en slurk av noen edle dråper.

Les også: To overtidsmål sendte Manchester City til himmels

Mirakler
Vincent Kompany har stått fram som en bauta og hærfører. Han har manet troppene framover, og han var mannen som senket United i det som ble omtalt som tidenes Manchester-derby.

– Mirakler skjer i Manchester, men denne gangen på den andre siden av veien, smiler kapteinen.

– Jeg må vokte meg for hva jeg sier, men det er det største som har skjedd i livet mitt sammen med at barnet mitt ble født og bryllupet mitt, ler midtstopperkjempen.

Les også: Se Barton klikke - albuet Tévez og sparket Agüero

Spill for galleriet
Åtte poeng bak med seks kamper igjen så det ut til at Manchester City var fullstendig hektet av i gullstriden. Men da Alex Fergusons menn snublet i Wigan, så aldri Eastlands-klubben seg tilbake.

– Det beste laget vant tittelen, det er helt sikkert. Laget som spilte best fotball, laget som slapp inn færrest mål, laget som scoret flest mål og laget som slo United to ganger. Når du gjør alt det, fortjener du å vinne, sier Mancini.

Les også: Fülop på bærtur sendte Arsenal til Mesterligaen

Mancini uttalelser om at tittelracet var over er allerede legendariske, men det var bare et spill for galleriet.

– Jeg sa det for å ta bort presset fra oss. Etter at vi dominerte i 28 kamper var jeg sikker på at vi ville få en ny sjanse. For oss var det viktig at vi bare var tre poeng før derbyet.

Tåkete
Selv da Queens Park Rangers tok ledelsen mistet ikke Kompany og lagkameratene troen.

– Av en eller annen grunn minnet dette meg om tidligere kamper som mot Tottenham og Sunderland da vi fikk resultater i siste minutt. Denne kampen var ren galskap, jeg kan bare huske at QPR hadde to skudd.

– Det er ganske tåkete for meg alt sammen. Jeg husker at jeg hoppet på Sergio (Agüero red.anm.) da han scoret, og flere spillere lå gråtende på bakken. Og nå snakker jeg om sterke personligheter som ikke er emosjonelle til vanlig. Plutselig var det over, og vi har vunnet ligaen, oppsummerer Kompany.

Dramatisk
Mancini innrømmer det lenge var smertefullt å følge sluttminuttene fra sidelinjen.

– Det var grusomt der og da, men det var utrolig siden vi hadde fortjent å score tre-fire mål. Vi fortjente å vinne kampen, og vi fortjente å vinne tittelen. Jeg har aldri opplevd noe lignende før, og jeg tror ikke denne klubben har opplevd en avslutning som dette tidligere. Jeg er veldig stolt av spillerne mine, for jeg mener de virkelig fortjente å vinne ligaen. Det er fantastisk å slå et så sterkt lag som United. Vi har endret historien til klubben, og det er noe vi skal være stolte av.

Balotelii
I en desperat jakt på scoringer kastet Citys manager inn urokråken Mario Balotelli, som viste hvor viktig han er for laget – til tross for alle skandalene.

– Jeg er glad for at Mario hadde den målgivende pasningen, for det var viktig for ham å avslutte på en god måte. Det var også riktig at Sergio scoret det siste målet, men jeg kan ikke trekke fram bare en eller to spillere. Samtlige har vært viktige her, sier han.

Les også: Ferguson gratulerer City med gullet: – Det er fortjent

Engelsk presse har spekulert i at Roberto Mancini skal tatovere Manchester City-emblemet på kroppen etter at gullet nå er i boks.

– Nei, nå er jeg for gammel. Kanskje Mario kan gjøre det, smiler han.