sunnyaguero
sunnyaguero
MESTERLIG: Sergio Agüero ble matchvinner og sikret Manchester City ligatittelen etter vanvittige suttminutter mot QPR. (Foto: Ed Garvey/Pa Photos)
MESTERLIG: Sergio Agüero ble matchvinner og sikret Manchester City ligatittelen etter vanvittige suttminutter mot QPR. (Foto: Ed Garvey/Pa Photos)

Manchester Citys comeback: – Mer dramatisk enn Solskjærs mål i 1999

Manchester Citys vanvittige sluttspurt blir sett på som et av de største comebackene noensinne.

Manchester (TV 2 Sporten): Sønderknuste City-fans hadde allerede beveget seg ut i Manchester-solen.

Forbannelsen fra 1968 uten ligagull så ut til å fortsette før de lyseblå kom med en sluttspurt som verden sjeldent har sett maken til tidligere.

– Det var fullstendig galskap. Jeg tror jeg ikke har sett noe så dramatisk noen gang. Det overgår selv Manchester Uniteds seier over Bayern München i Mesterligaen i 1999 i Barcelona. City var ferdige, de var ute av det. Supporterne var i ferd med å forlate stadion, og det ironiske er jo at de vant dette på Manchester United-måten, sier David McDonnell, som følger City for Daily Mirror, til tv2.no.

Se vår dramatiske oppsummering av tittelracets siste dag her:

616121

– De fortjener dette. City har scoret flest, sluppet inn færrest og slått Manchester United to ganger i ligaen, fortsetter han.

Les også: To overtidsmål sendte Manchester City til himmels

Hardt United-slag
I Sunderland sto Alex Ferguson og Manchester United-spillerne nedbrutte og forfjamset.

– De trodde kanskje at de var mestere. Det er et stort slag for Manchester United, men de fortjener honnør for måten laget har kjempet på. De har hatt skader på Vidic og andre nøkkelspillere, men likevel er det har de vært med hele veien. Kall det skjebne eller hva du vil, men det har vært en slags følelse av at dette er deres sesong.

Les også: Se Barton klikke - albuet Tévez og sparket Agüero

Klubbsangen «Blue Moon» runget over Eastlands da ekstatiske og trofaste fans hadde funnet veien tilbake til tribunen.

– Invasjonen på banen fortalte alt om hva dette betyr. 44 år er veldig lenge, det er nesten et halvt århundre. De har vært kjent for å rote det til for seg selv, og nå gjorde de på mange måter det igjen ved å bli liggende under. De fleste supporterne har aldri vært med på dette før, og det er en fantastisk prestasjon. Det har alltid vært en stor klubb, og de har hatt over 30.000 tilskuere selv i tunge perioder. De har spyttet inn store pengesummer, og nå har de fått belønningen, sier Mirror-journalisten.

Spesielt lag
McDonnel mener Citys majestetiske comeback var et levende bevis at de nybakte mesterne er et helt spesielt fotballag.

– De viste en fantastisk karakter – både spillerne og Roberto Mancini, som har hatt mange problemer underveis. Tevez-sagaen, Balotelli samt slåsskamper på og utenfor banen. Mancini har levert på alle mulige måter. De var åtte poeng bak med seks kamper igjen, og jeg tror Mancini var lur med å si at United allerede hadde vunnet ligaen, sier han.

Nesten Hughes-hjelp
Men dert var altså bare såvidt det gikk. Mark Hughes var nære ved å gi tidligere læremester Alex Ferguson en hjelpende hånd i gullkampen. Waliseren, som var spiller i United og manager for City, så imidlertid sine egne disipler miste poengene i sluttminuttene.

Hughes klarte derimot oppgaven som han ble hentet til Loftus Road for å utføre: Å berge plassen i Premier League.

– Hvis vi hadde vunnet kampen, ville det ha vært den beste prestasjonen i Premier League-historien. Viktigheten av kampen og all oppmerksomheten rundt, gjør at jeg er veldig stolt over det guttene leverte, sier Hughes.

Les også: Ferguson gratulerer City med gullet: – Det er fortjent

– På 2-1 klarte jeg ikke å se at City skulle slå tilbake. De gjorde det til slutt, men jeg tror Roberto vil innrømme at han var heldig.

Mark Hughes (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)
Mark Hughes (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)

Tøff jobb
Resultatet mellom Stoke og Bolton på Britannia Stadium gjorde at londonerne uansett ville ha spilt i verdens tøffeste liga også neste sesong. Hughes prøver å forklare hvor dårlig utgangspunktet i QPR var da han overtok for Neil Warnock i vinter.

– Det er en stor prestasjon, for folk har ingen idé om hva jeg bega meg ut på her. Det å få gruppen samlet slik at de presterte under vanskelige omstendigheter er noe som samtlige hos Queens Park Rangers fortjener honnør for.

– Det var en klubb som ikke hadde en del ting på plass som de trenger for å være suksessfull. Vi hadde en garderobe som var litt urolig, og det var også et managerskifte. Heldigvis var dette noe vi klarte, sier Hughes.

Ble takket av City-spillere
48-åringen var den første som fikk muligheten til å håndtere den endeløse pengebrønnen på Eastlands i 2008. Selv om den tidligere storscoreren fikk sparken og ble erstattet av Roberto Mancini, hentet han viktige brikker som Vincent Kompany og Carlos Tévez til Manchester City.

– Dette har ingenting med meg å gjøre. Jeg er glad på vegne av de spillerne jeg hentet inn, for jeg vet hvilke kvaliteter de har. Alle kom inn i garderoben og tok meg og støtteapparatet mitt i hånda. De forstod hva vi prøvde å få til her, sier han.