Nigel de Jong
Nigel de Jong
Edin Dzeko dynket Roberto Mancini i champagne etter kampen.
Edin Dzeko dynket Roberto Mancini i champagne etter kampen.

De Jong til TV 2: – Blir en lang natt med mye alkohol

Feststemte Manchester City-spiller kan feire ligatittelen etter en vanvittig sesongavslutning.

Endelig kunne Manchester City strekke armene i været og juble for ligatittelen etter det som ble en heldramatisk kamp på Etihad søndag. QPR ledet 2-1 da kampen gikk inn i overtiden, men Edin Dzeko og Sergio Agüero ble de store heltene med sine scoringer.

Gjør seg klar til fest
Nigel de Jong ble byttet inn like før hvilen da midtbanestrategen Touré måtte hinke av banen med skade. Nederlenderen leverte et solid innhopp, og det var en fornøyd mann som møtte TV 2 etter kampen.

– Jeg tror det blir en lang natt med mye alkohol. Jeg får komme meg tilbake til garderoben, der sitter nok alle med noen øl allerede. Tro meg, det kommer til å bli tomt snart, sier De Jong til TV 2 Sporten.

Men historien kunne fort blitt en annen for City dersom Dzeko og Agüero ikke hadde sørget for nettkjenninger. De Jong innrømmer at det var spesielt å spille i sluttminuttene på Etihad.

– En har delte følelser. Vi går inn i de siste fem minuttene med 1-2 og håper at vi klarer å score et andre eller tredje mål. Da det skjedde ser en alle på stadionet tar av. Jeg tror ikke det har vært en villere avslutning på Premier League, sier De Jong.

Les også: Ferguson gratulerer City med gullet: – Det er fortjent

Touré skryter av det kollektive City etter klubbens første ligatittel på 44 år.

– Helt utrolig og en helt fantastisk seier. Vi fortjente dette, fordi alle spillerne og fansen har vært fantastisk. Det er ikke en spesiell spiller, men hele laget, sier Touré.

Se intervju med de Jong i videovinduet øverst på siden!

Kampavgjørende bytter
Et sjokkert City-lag måtte konstatere at oppgaven ble tøff da Jamie Mackie stanget inn ledermålet for QPR, men manager Roberto Mancini visste hva som skulle til.

Les også: – Nå skjer miraklene på andre siden av Manchester
Les også: To overtidsmål sendte Manchester City til himmels

Gareth Barry og Carlos Tévez ble tatt av banen - inn kom Mario Balotelli og Dzeko. De to spissene gjorde seg i stor grad gjeldene for vertene.

Dzeko stanget inn utligningen, mens Balotelli hadde målgivende pasning til Agüeros seiersmål.

Roberto Mancini fikk smake de edle dråpene. (Foto: Dave Thompson/Pa Photos)
Roberto Mancini fikk smake de edle dråpene. (Foto: Dave Thompson/Pa Photos)

– Det var helt vilt fra starten av. Vi scoret, så lå vi under 1-2. Med 25 minutter igjen ble jeg byttet inn, og jeg prøvde å gjøre mitt beste for å forandre forandre kampen. Vi scoret to mål i de siste minuttene, det er utrolig. Det er helt fortjent. Takk til supporterne og laget. Jeg er så glad og stolt over å være en del av dette laget, sier Dzeko til TV 2 Sporten.

Under de elleville scenene på Etihad etter kampslutt tok Dzeko tak i en champagneflaske og «dynket» Mancini. Det måtte til, mener bosnieren.

– Han må like det, fordi han er en mester. Når en vinner serien må noen gjøre det. Jeg var der for å gjøre det, sier Dzeko.

Se intervjuet med Dzeko i videovinduet under:

615910