Yarrah Boko (Foto: Hesteguiden.com)
Yarrah Boko (Foto: Hesteguiden.com)

Pallen glapp for norsk travstjerne i Oslo Grand Prix

Den norske stjernehesten Yarrah Boko ble nummer fire på den glimrende tiden 1.11,7 i Oslo Grand Prix på Bjerke travbane søndag.

Norges største travløp ble vunnet av svenske Commander Crowe på den strålende tiden 1.11,5 over distansen 2100 meter. Seieren var verdt hele 1,5 millioner kroner.

Kai Johansen kusket Yarrah Boko helt perfekt og fant raskt det andre paret utvendig. Der kunne han «hvile» Yarrah Boko helt til den siste langsiden der angrepet ble satt inn. Akkurat inn mot den siste svingen så Yarrah Boko seiersfarlig ut, og det var en litt skuffet Johansen rett etter løpet.

– Selv om Yarrah Boko travet fantastiske 1.11,7, er jeg litt skuffet. Jeg trodde han skulle bli nummer to bak Commander Crowe, men det er hardt i verdenseliten. Jeg er veldig fornøyd med min egen innsats, men vi burde blitt nummer to, sa Kai Johansen.

– Det er bare én gang i livet man får kuske en hest av Commander Crows kaliber. Dette er rett og slett et unikum av en hest. I dag gikk alt etter planen. Jeg trodde vi skulle få overta teten fra Arch Madness, og det stemte.

– Vel i tet hadde vi aldri problemer. Hesten vant like lett som han gjorde i Olympiatravet for tre uker siden. Nå venter Elitloppet i Stockholm om to uker, og denne hesten blir ikke enkel å slå der heller, sa Martens.

– Ja, dette er et helt herlig individ. Tiden i dag må ses i lys av den sure vinden og den kjølige temperaturen. Hun kommer til å springe enda fortere når varmen kommer for alvor, og husk at hun hadde mer å gå på i dag. Hun starter alt på Solvalla travbane i Stockholm om to uker, sa Hamre etter en av søndagens mest imponerende seirer. (©NTB)