Sir Alex Ferguson. (Foto: Steve Drew/Pa Photos)
Sir Alex Ferguson. (Foto: Steve Drew/Pa Photos)

Ferguson gratulerer City med gullet: – Det er fortjent

Samtidig tror United-sjefen at tapet av ligatittelen kan ha vært verdifullt for Manchester Uniteds unggutter.

Det så ut til å bli en ny jubeldag, men brått snudde det fra spent venting på jubel til bunnløs skuffelse for Manchester United på Stadium of Light.

Byrival Manchester City snudde nemlig kampen hjemme mot QPR med to overtidsscoringer og vant ligatittelen på et vis man aldri har sett maken til.

Sir Alex Ferguson har vært med på mange opp- og nedturer med Manchester United. Det gjorde det kanskje litt enklere å gratulere City etter at meldingene fra Manchester hadde nådd frem til Sunderland.

– På vegne av Manchester United ønsker jeg å gratulere våre naboer. Det er en utrolig prestasjon å vinne Premier League. Det er den tøffeste ligaen i verden, og alle som vinner den fortjener det, sier Ferguson etter kampslutt.

– Grusom måte å miste tittelen på
For Uniteds spillere og støtteapprat ble det nervøse minutter med venting i Sunderland, ettersom kampen deres var ferdig før dramaet på Etihad.

– Vi visste at de skulle spille fem minutter overtid, mens vi bare skulle spille tre. Dermed var det to minutter hvor vi ikke visste hva som skjedde. Så snudde de det og vant kampen.

Rio Ferdinand forteller hvordan det var å gå rundt på gresset i uvisshet. Først da Sunderland-fansen begynte å lage lyd, skjønte han at det var Citys dag.

– Etter kampen ble det bare helt stille - alle ventet. Så begynte hjemmefansen å juble, og da skjønte vi at de hadde scoret.

Les også: To overtidsmål sendte Manchester City til himmels

Rio følger sjefens eksempel og gratulerer City med mesterskapet. Men midtstopperen velger konsekvent ikke å nevne den nybakte mesteren med navn.

– Vi er selvsagt skuffet over å ha mistet tittelen, det var en grusom måte å miste den på. Men vi må gratulere det andre laget. Alle lag som vinner ligaen fortjener det. Så får vi bare sørge for at vi vinner den tilbake neste sesong, forteller Ferdinand.

Viktig erfaring
Takket være en scoring fra Wayne Rooney gjorde Manchester United jobben sin og vant 1-0 mot Sunderland. Til slutt var det bare målforskjellen som skilte de to Manchester-lagene - med åtte plussmål i fordel City.

– Jeg kan ikke kritisere laget mitt. De har gjort en fantastisk jobb og får muligheten til å slå tilbake neste sesong, mener Sir Alex Ferguson.

Les også: Se Barton klikke - albuet Tévez og sparket Agüero

På grunn av skader har spillere som Phil Jones og Jonny Evans fått mer spilletid enn det som var ventet før sesongen. Manager Ferguson tror opplevelsen av å miste serietittelen helt på målstreken vil bli verdifull ved en senere anledning.

– Vi har slitt mye med skader denne sesongen og har taklet det veldig bra. Mange av våre unge spillere har fått med seg verdifull erfaring og vil huske det som skjedde i dag. Forhåpentligvis spiller de fortsatt for Manchester United om åtte-ni år. Erfaring er bare godt for dem, selv om dette var av den negative sorten.

Se høydepunkter fra Sunderland-Manchester United i videovinduet øverst i saken!

Rio Ferdinand (Foto: John Walton/Pa Photos)
Rio Ferdinand (Foto: John Walton/Pa Photos)