Hønefoss Odd (Foto: Varfjell, Fredrik/SCANPIX)
Hønefoss Odd (Foto: Varfjell, Fredrik/SCANPIX)

Hønefoss tapte med tre mål: – Ufortjent, sier treneren

Leif Gunnar Smerud hevder Hønefoss tapte ufortjent mot Odd Grenland.

Hønefoss - Odd Grenland 1-4

Det ble en åpen og morsom kamp på Hønefoss stadion, der et mer effektiv bortelag tok en viktig seier.

Hønefoss startet kampen best, og kunne ha scoret flere mål, men til pause stod det 2-0 til Odd Grenland etter to mål av Adem Güven. Til slutt endte det med 4-1 til Odd Grenland etter et stort sjansesløseri av hjemmelaget.

– Vi leverte årsbeste i første omgang, men ligger under, sier Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud til tv2.no.

– Forrige uke tapte vi fortjent, men i dag taper vi ufortjent mener jeg.

TV 2 Play: Se intervju med Leif Gunnar Smerud

Fire kamper uten tap for Odd
Hønefoss-treneren er likevel bevisst på at det er målene som teller i fotball. Odd Grenland scoret fire mål på sine seks sjanser.

– Odd Grenland er gode og effektive, men jeg er stolt av det vi presterer, sier Smerud som ser bak selve resultatet og poengterer at de har mer poeng nå enn i fjor på samme tid da de vant Adeccoligaen.

Odd Grenland-trener Dag Eilev Fagermo var meget fornøyd med 4-1 seieren, og den fjerde kampen på rad uten tap for Skiens-klubben.

– Det er en rar førsteomgang, der vi har mye motvind men er gode offensivt og tilsvarende dårlig defensivt. I andre omgang har vi god kontroll, sier Fagermo som hevder Odd er på vei mot sin beste form.

– Vi har enda litt å gå på defensivt, men offensivt så begynner vi å ligne på det vi kan, og da er vi farlig, smiler Odd-treneren.

Bli med i kampen om flotte premier! Spill Tippeligamanager 2012!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Güven åpnet målkontoen
Adem Güven scoret altså to mål i første omgang. Det første blir han stusset igjennom, og fra spiss vinkel skjøt han forbi Hønefoss-målvakt Steve Clark. Det andre var en heading på ett innlegg fra Simen Brenne, da han slo Hønefoss-kaptein Lars Lafton til ballen.

– Godt å komme i gang denne sesongen, sier Güven etter kampen.

Simen Brenne var fus i mye i første omgang, men var selvfølgelig i skyggen av Adem Güven.

3-0-scoringen kom kort tid etter pause da Snorre Krogsgård skjøt fra 20-meter. Steve Clark var på ballen, men ikke nok til å hindre at den gikk i mål.

Kevin Bosse Beugre tente et ørlite håp for Hønefoss da han kranglet inn et mål med litt over kvarteret igjen av ordinær tid, men Simen Brenne ville det annerledes.

En forsvarstabbe av Kristjan Örn Sigurdsson serverte Odds landslagsspiller, og alene med Clark gjorde Brenne ingen feil. 4-1 og det håpet hjemmelaget eventuelt måtte ha fått var knust.